S-a lămurit misterul de la HC Municipal: Janina Luca şi Roxana Cherăscu vor continua la Vâlcea


• echipa sprijinită de Primăria Râmnicului va avea trei straniere în lot: două portugheze de naţională şi o jucătoare din Rusia, care a evoluat la Rostov Don

• reunirea este programată luni, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Traian”

 

La finalul unui sezon foarte dificil, în care reprezentanta handbalul vâlcean s-a zbătut din greu pentru menţinerea în Liga Naţională, iubitorii acestui sport din judeţul nostru au şi câteva motive de bucurie. Pe lângă posibilitatea de a evolua din nou pe prima „scenă” a handbalului feminin românesc, echipa noastră va veni în faţa fanilor cu un lot remaniat în mare măsură, înţesat cu jucătoare de valoare. Conform declaraţiilor oferite pentru publicaţia noastră de către preşedintele HC Municipal Râmnicu Vâlcea, formaţia sprijinită financiar de primăria municipiului a păstrat în lotul pentru sezonul viitor doar jucătoarele care s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. În plus, începând cu această lună, tricoul grupării râmnicene va fi îmbrăcat de şase jucătoare noi, dintre care trei straniere, acestea oferindu-şi deja „autograful” pe contracte cu HC Municipal. Astfel, Toma Pleşa ne-a anunţat că două jucătoare exponenţiale de-a lungul sezonului trecut, poate cele mai experimentate din întreg lotul, şi-au prelungit înţelegerile. În acest sens, este vorba despre handbalistele Janina Luca (foto) şi Roxana Cherăscu, prima dintre aceste două jucătoare fiind golgetera echipei în sezonul trecut şi a treia marcatoare din Liga Naţională.

Deşi în lot mai pot apărea noutăţi, până în acest moment se cunoaşte faptul că HCM va aborda noul sezon cu 16 jucătoare. Zece dintre acestea au îmbrăcat tricoul echipei noastre şi sezonul trecut, în timp ce restul pot fi trecute la capitolul „achiziţii”. Dintre cele şase noutăţi, „petele de culoare” sunt date de cele două jucătoare lusitane, tinere şi de mare perspectivă, care au evoluat pentru naţionala de tineret a Portugaliei, dar şi pentru campioana acestei ţări. Prima dintre ele este portăriţa Roque Diana Filipa Tavares (27 de ani), iar cea de-a doua se numeşte Claudia Coreea Semedeo, are 24 de ani şi evoluează pe poziţia de inter. Tot la straniere se încadrează şi rusoaica Ilina Daria (26 de ani), o jucătoare care a trecut chiar şi pe la fosta campioană a acestei ţări, Rostov Don. Alte patru handbaliste şi-au mai dat acordul pentru a evolua la Vâlcea pentru minim un sezon. Acestea provin de la echipe din campionatul românesc: Andreea Adespii (Dunărea Brăila), Ana Maria Simion (HCM Cetate Devatrans), Anca Stoica (împrumutată de la Corona Braşov) şi Carmina Bădiţă (HC Zalău).

 

Pleşa: „Primele antrenamente vor fi conduse de Mia Rădoi. Jucătoarele venite din străinătate vor întârzia câteva zile”

 

Preşedintele HC Municipal ne-a furnizat informaţii şi despre modul în care vor decurge pregătirile în absenţa antrenoarei principale Simona Gogârlă, care se pregăteşte să devină mămică pentru a doua oară. Toma Pleşa a precizat că antrenamentele vor fi conduse de către Mia Rădoi, antrenor secund, până în preajma datei de 1 august, atunci când Simona Gogârlă ar trebui să revină pe bancă. Managerul clubului râmnicean ne-a mai declarat că stranierele care au semnat cu HCM vor întârzia câteva zile faţă de momentul reunirii, eveniment programat luni, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Traian”. În plus, Toma Pleşa a mai spus că jucătoarele de la HCM vor efectua şi un stagiu de pregătire centralizată pe parcursul acestei veri, locaţia aleasă fiind una din judeţul nostru.

„Deşi este posibil să mai apară modificări în lotul cu care vom aborda sezonul viitor, în sensul că dorim să mai facem câteva transferuri, pot spune că ştim numele handbalistelor pe care ne vom baza pentru atingerea obiectivului de a intra în play-off-ul Ligii Naţionale. Aşa cum v-am mai spus, am păstrat în lot jucătoarele care au dat randament sezonul trecut, iar golurile au fost completate cu jucătoare valoroase. Este cazul celor două portugheze care au evoluat pentru naţionala ţării lor, dar şi al rusoaicei Ilina Daria, care a jucat în carieră pentru Rostov Don. Vreau să mai spun că aceste trei jucătoare nu vor fi prezente la reunirea lotului de luni, ele având permisiunea noastră de a se alătura cu câteva zile de întârziere. Primele antrenamente vor fi conduse de către Mia Rădoi, Simona Gogârlă urmând să revină în jurul datei de 1 august, după ce va naşte. Nu va fi nicio problemă în acest sens, Mia Rădoi având calendarul de pregătire a echipei. Peste câteva săptămâni, vom efectua şi un cantonament, care va avea loc în judeţul Vâlcea”, ne-a declarat preşedintele Toma Pleşa.

 

Lotul echipei HC Municipal pentru sezonul viitor

 

Portari: Roque Diana Filipa Tavares, Cristina Sântămărean

Linia de nouă metri: Janina Luca, Roxana Cherăscu, Alexandra Andrei (fostă Gogoriţă), Mădălina Chirilă, Andreea Adespii, Claudia Coreea Semedo

Extreme: Diana Predoi, Hermina Stoicănescu, Elena Mitrache, Anca Stoica, Carmina Bădiţă, Ana Maria Simion

Pivoţi: Ilina Daria, Florentina Craiu

Antrenori: Simona Gogârlă (principal), Mia Rădoi (secund), Ildiko Kerekeş-Barbu (cu portarii).