S-a încheiat a treia etapă a Cupei Hard-Enduro


Moto_Voineasa• importanta întrecere de motociclism montan a fost găzduită de judeţul nostru

La finele săptămânii trecute, mai precis în ultimele trei zile ale acesteia, una dintre cele mai frumoase zone montane din judeţul Vâlcea (Voineasa – Malaia) a fost gazda celei de-a treia etape din cadrul competiţiei naţionale de motociclism, intitulată „Cupa Hard-Enduro”. Organizată în două secţiuni, cu un traseu mai dificil pentru avansaţii acestui sport – „proffy”; şi altul dedicat celor care doresc să se iniţieze într-un sport în care concurentul poate duce lipsă de orice, dar numai de adrenalină nu – „hobby”; întrecerea a fost onorată cu prezenţa a peste 100 de „raideri” din întreaga ţară, şi nu numai (la start fiind prezenţi şi concurenţi din ţări precum Austria, Italia sau Ungaria).

Organizatorii spectaculosului concurs de motociclism montan au fost Free Bike Team Râmnicu Vâlcea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea (instituţia condusă de Paul Dinu a acordat la finele întrecerii cupe şi medalii pentru primii trei clasaţi ai ambelor categorii), dar şi alte instituţii precum Federaţia Română de Motociclism, Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, pri­măriile localităţilor Voineasa şi Malaia etc.

Trebuie menţionat faptul că cea de-a treia etapă din cadrul competiţiei mai sus amintite, cea desfăşurată în Munţii Lotrului, face parte dintr-un total de cinci runde programate la nivel naţional. Primele două s-au disputat deja, Deva şi Sibiu fiind gazdele întrecerii, ultimele două urmând să fie organizate până la sfârşitul anului în curs. În luna decembrie, după desfăşurarea celor două runde rămase (din judeţele Neamţ şi Caraş Severin) organizatorii concursului vor stabili clasamentul final, pe baza căruia cei mai buni dintre sportivi (atât de la categoria „proffy” cât şi de la „hobby”) vor fi premiaţi.