Romul Moruţan – cel mai bun actor la festivalul din Albania


teatrul_anton_pann_la_festivalul_East__to_West_Apolon_2011• actorul Teatrului „Anton Pann” a obţinut unanimitatea juriului pentru premiul câştigat

La invitația Festivalului Internațional de teatru East  to West „Apolon 2011” din Albania, desfăşurat în perioada 30 august – 3 septembrie, Teatrul „Anton Pann” a participat cu piesa lui Matei Vișniec „Apa de Havel”. Spectacolul, în regia lui Laszlo Vadas, avându-i protagonişti pe Irina Melnic şi Romul Moruţan, s-a bucurat de selecţia unui juriu prestigios format din personalităţi marcante ale teatrului european. O parte din reprezentaţiile trupelor au avut loc în amfiteatrul Apolonia din Albania. Delegaţia română nu s-a întors cu mâinile goale de la festival, Romul Moruţan de la Teatrul „Anton Pann”, câştigând premiul pentru cel mai bun actor, de fapt şi distincţia cea mai înaltă a festivalului, acest festival fiind unul axat pe arta actorului.

„Festivalul din Albania a reprezentat un vârf de aisberg, este dovada că există spectacole foarte bune, dar şi actori cu reprezentaţii pe măsură. Mă bucur că m-am numărat printre câştigătorii unui festival cu renume în Europa care reuneşte trupe teatrale de renume”, a precizat Moruţan.  Pe de altă parte, Doru Moţoc, invitat ca membru al juriului a declarat: „Ceea ce mă bucură mai tare este faptul că acest premiu a fost acordat în unanimitate actorului de la Anton Pann, lucru care nu se întâmplă în toate cazurile de jurizare. Mai mult, la acest festival a participat toată «crema» artiştilor ţării gazdă cu spectacole şi artişti de valoare”. Faptul că, iată, un român de la un teatrul de provincie a câştigat un trofeu râvnit de sutele de participanţi face lucrurile să vorbească de la sine.

Şi nu a fost singura distincţie obţinută de actorii de la „Anton Pann”. În perioada 31 august – 4 septembrie, Ioana Livia Predescu a participat la Gala Tânărului Actor Hop, de la Mangalia, unde a câştigat premiul la secţiunea grup.

„Premiile obţinute de tinerii noştri actori ne onorează, ne fac să ne concentrăm mai atent la tot ceea ce înseamnă artistul, actorul teatrului Anton Pann. Din aceste motive nu ne oprim aici, ne pregătim intens pentru deschiderea stagiunii în forţă, cu spectacole care sper eu să fie pe placul publicului larg dar şi pentru a satisface pe cei mai avizaţi”, a precizat Andrei Roman – directorul teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea.