Revoltă în comuna Popești!!!


serban_constantin gherghinaru_ion

• părinții nu-și mai lasă copiii la școală din cauza unei învățătoare cu probleme psihice • primarul Șerban: „Este bolnavă, dar eu nu pot face nimic” • Gherghinaru, șeful învățământului vâlcean: „Suferă de schizofrenie, bate copiii, dar legal nu pot face nimic… Este titulară”

Situație deosebit de delicată în localitatea păsto­rită de edilul Constantin Șerban (foto stânga). Oame­nii din satul Dăești, comuna Popești, refuză să-și mai lase copiii la școa­lă, atâta timp cât activează o învă­ță­toare cu pro­ble­me psihice, așa cum înșiși declară. „Părinții copiilor de clasa a III-a, din satul Dăești, refuză să mai dea copiii la școală. Învățătoarea este bolnavă psihic, își pier­de controlul și bate copiii și nici nu se poate pen­siona pe caz de boală, din câte am înțeles. Am luat le­gătura cu conducerea Inspecto­ra­tului Școlar, cea care trebuie să se ocupe de caz, să decidă ce și cum…Această învățătoare a mai activat la noi, în urmă cu doi ani, apoi a fost transferată în altă parte, iar acum, când nu i-au mai găsit loc, au adus-o înapoi, în Popești. Cert este că părinții nu-și mai lasă copiii la școala din Dă­ești și au de gând să-i mute în altă parte”, a pre­ci­zat, pentru ziarul nostru, primarul Constantin Șerban.
L-am contactat și pe inspectorul șef IȘJ Vâlcea, Ion Gherghinaru (foto dreapta), cel care s-a arătat pu­țin depășit de situație, mai ales că nu te întâlnești des cu astfel de cazuri. „Învățătoarea suferă de schizo­frenie, dar se pare că este vorba de o boală care, dacă este ținută sub tratament, nu face probleme. Cred că nu și-a mai luat tratamentul, a ajuns să bată copiii și de aici o serie de probleme. Legal, nu pot face nimic. Este titulară. Nu știu ce voi face în acest caz”, a precizat șe­ful învățământului vâlcean.
Cu astfel de situații nu te întâlnești la tot pasul, însă conducerea IȘJ Vâlcea trebuie să găsească o soluție. Poate, legal, este titulară, dar trebuie să existe o prevedere privind cadrele didactice care-și pierd controlul, cum este cel de față.