REVISTA ROTONDA VALAHĂ a ajuns la numărul 26


O nouă ediție a revistei de literatură, artă și civilizație „Rotonda Valahă” a ieșit de sub tipar! Este vorba despre cel mai recent număr al publicației, unul care confirmă, dacă mai era cazul, continuitatea în muncă a celor care trudesc pentru ca revista să apară neîncetat. Credem că se cuvin aceste aprecieri dacă ne gândim că publicația fondată de scriitorii Ioan Barbu și Ioan Radu Văcărescu, cu apariții trimestriale, a ajuns la numărul 26 (al treilea din acest an). Ediția care chiar în aceste zile apare de sub teascurile tiparului acoperă evenimente cultural-artistice reprezentative cu specific local, național și internațional din lunile iulie, august și septembrie ale anului curent. Revista apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sibiu și a Asociației Culturale „Curierul de Vâlcea”.
Publicația se adresează cititorilor de poezie, dramaturgie și proză, iubitorilor de istorie și critică literară, de arte vizuale. În acest număr 26, o fotografie a lucrării cunoscutului și apreciatului sculptor Paul Popescu („Bust monumental – Mihai Eminescu”) ilustrează coperta la fel de monumentalei reviste (acest număr are peste 250 de pagini!). Bustul realizat din ghips poate fi admirat la Grand Hotel Sofianu din Râmnicu Vâlcea.
Așa cum am mai spus-o și cu alte ocazii, revista își propune, drept scop principal, să prezinte informații cu privire la activitatea editorială, cultural-științifică, precum şi promovarea bunelor practici din aceste domenii. Chiar de la fondare, conducerea redacției – Acad. D. R. Popescu (Director onorific), Nicolae Dan Fruntelată, Eliza Roha, Lia-Maria Andreiță și Nicolae Georgescu (Seniori editori), Ioan Barbu (Director), Ion Andreiță (Redactor șef), Emil Pădurețu (Secretar general de redacție) – și-a propus ca revista să apară de patru ori pe an (trimestrial), în format A4 – academic. Planuri de la care conducerea redacției nu s-a abătut până în ziua de astăzi! Ultimul număr reprezintă, pe drept cuvânt, o lucrare monumentală, cu, iată, mai bine de un sfert de mie de pagini, Rotonda Valahă fiind, credem noi, cea mai complexă revistă de cultură care apare la ora actuală în România, în format trimestrial.