Returul Ligii a IV-a a debutat în forţă! Minerii din Berbeşti au „răpus” Unirea Drăgăşani şi continuă lupta pentru play-off în Seria Sud


• Posada, Hidro şi Flacăra merg „ceas” în Seria Nord
 

Week-end-ul trecut, „Elita” fotbalului vâlcean a repornit la drum, odată cu partidele etapei a XVI-a, prima din returul actualului sezon competiţional. După cum am precizat în ediţiile noastre anterioare, pe parcursul turului, în ambele serii ale întrecerii, marile favorite au reuşit să îşi demonstreze forţa şi valoarea pe teren, aflându-se în „pole-position” pentru ocuparea primelor două poziţii, cele care trimit în play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţene şi, implicit, a formaţiei care va reprezenta judeţul nostru la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

Seria Nord, dominată copios de Posada Perişani (campioana en-titre), dar şi de către Hidroelectra Râmnicu Vâlcea şi Flacăra Horezu, echipe de tradiţie ale fotbalului vâlcean, nu a consemnat prea multe surprize în prima rundă, favoritele trecându-şi câte trei puncte preţioase în cont, suspansul fiind păstrat pentru meciurile directe dintre acestea. Liderul din Perişani a trecut nestingherit, pe propriul teren, de Foresta Malaia, Hidro a învins mai greu decât se credea pe terenul celor de la Păuşeşti Măglaşi, în timp ce „olarii” din Horezu au depăşit fără probleme, în deplasare, pe Viitorul Călimăneşti.

Rezultatele înregistrate în etapa a XVI-a (Seria Nord)

Lotru Brezoi – FC Băbeni 1-4

Minerul Ocnele Mari – Victoria Frânceşti 2-3

Viitorul Călimăneşti – Flacăra Horezu 0-4

Posada Perişani – Foresta Malaia 4-0

AS Căzăneşti – Viitorul Dăeşti 0-3

Progresul Măldăreşti – Stejarul Vlădeşti 2-0

Unirea Păuşeşti Măglaşi – Hidro Râmnicu Vâlcea 0-2

Conexin Runcu a stat

Trecând în Seria Sud, iubitorii fotbalului din această parte a judeţului au avut beneficiat de un veritabil derby încă din prima etapă. Ocupanta poziţiei secunde în clasament, Minerul Berbeşti, a primit, pe propriul teren, replica liderului din Drăgăşani, Unirea. Resimţind presiunea tot mai mare pe care Voinţa Orleşti o exercită de la o etapă la alta, în tentativa de a ocupa unul din locurile ce trimit la baraj, minerii s-au mobilizat exemplar, convinşi că un eşec pe propriul teren, în faţa liderului, i-ar putea „arunca” în afara calculelor calificării în play-off. Ei au reuşit una dintre cele mai bune partide ale sezonului şi, graţie reuşitei semnată de Irinel Cazacu, au învins liderul Seriei Sud, păstrând poziţia secundă în clasament şi distanţa de un punct ce îi separă de orleşteni, aceştia din urmă câştigând de asemenea în prima rundă, în deplasare, la AS Şirineasa. Tot în prima etapă, nou-promovata Topologul Galicea a reuşit un meci foarte bun, dispunând pe propriul teren de CS Mădulari, scor 1-0.

Rezultatele înregistrate în etapa a XVI-a (Seria Sud)

AS Şirineasa – Voinţa Orleşti 0-2

Inter Suteşti – Oltul Ioneşti 2-0

CS Şuşani – Viitorul Valea Mare 1-1

Olteţul Alunu – Ştiinţa Grădiştea 0-1

Minerul Berbeşti – Unirea Drăgăşani 1-0

Topologul Galicea – CS Mădulari 1-0

Experţii Popeşti – Juventus Roeşti* 3-0

*oaspeţii nu s-au prezentat la meci

AS Creţeni a stat