Remiză fără goluri la Piteşti


• SCM Argeş – Damila Măciuca 0-0
 

Fotbaliştii pregătiţi de Claudiu Niculescu au susţinut sâmbătă, 2 februarie, cel de-al doilea joc amical din acest an. Alb-verzii s-au deplasat la Piteşti, acolo unde au întâlnit o formaţie de Liga a III-a, SCM Argeş. Pentru tehnicianul Damilei, partida a fost deosebit de importantă întrucât, în această perioadă, se urmăreşte conturarea lotului de jucători cu care formaţia vâlceană va încerca o clasare cât mai bună în ierarhia finală a Seriei Vest din liga secundă.

Damila a dominat meciul disputat pe terenul sintetic din incinta complexului sportiv „Trivale”, însă golul s-a „încăpăţânat” să apară la vreuna dintre porţi. Pe parcursul celor 90 minute, vâlcenii au ratat mari şanse de a deschide scorul şi de a-şi trece în palmares cea de-a doua victorie din meciurile de pregătire (după succesul cu 2-1 obţinut în faţa Flacărei Horezu). Tinerii jucători Ovidiu Mihai şi Daniel Iancu au trecut, pe rând, pe lângă deschiderea scorului. Fostul căpitan al celor de la FC Oltchim (echipă desfiinţată în vara anului trecut), experimentatul Octavian Marinescu, s-a aflat, de asemenea, foarte aproape de a „dezmorţi” tabela, cu ajutorul unui şut spectaculos, expediat de la peste 35 metri, parat însă cu dificultate de portarul argeşean.

La final, sub privirile celor 150 de spectatori care au îndurat cu stoicism frigul pătrunzător pe toată durata partidei, cele două echipe au părăsit neînvinse terenul, scorul consemnat fiind identic cu cel înregistrat la primul fluier al arbitrului: 0-0.

Matache, Smedescu şi Pârvulescu – integraliştii Damilei

Tehnicianul Claudiu Niculescu a folosit, pentru meciul de la Piteşti, următoarea „formulă” de start: Matache – Nwabueze, I. Stoica (C), Pârvulescu, Floarea –Smedescu, Iordache, Popescu Lircă – Voinea şi Iancu. În a doua repriză, pentru Damila Măciuca au mai evoluat: Deaconescu, E. Stoica, Popa, Roşca, Marinescu, Popa, B. Geantă şi Mihai. Aşa cum se poate observa, portarul Florin Matache, fundaşul Cătălin Pârvulescu şi mijlocaşul ofensiv Graţian Smedescu au fost utilizaţi pe toată durata partidei.

Niculescu a urmărit meciul din „foişor”

Antrenorul Damilei a profitat de imaginea de ansamblu foarte bună pe care o oferă turnul de control din incinta stadionului cu teren sintetic de la Piteşti, alegând să urmărească jocul „de la înălţime”. Astfel, tehnicianul vâlcenilor a avut prilejul de a observa mult mai atent modul în care elevii săi respectă indica­ţiile tactice privind aşezarea în teren sau rigurozitatea cu care execută anumite scheme exersate la antrenamente.

„Melcul”, menajat pentru această întâlnire

După ce s-a lovit la antrenamente, suferind o ruptură musculară, mijlocaşul dreapta Iosif Melcea, supranumit „Melcul”, a primit din partea tehnicienilor Damilei o săptămână de pauză. Din această cauză, el a ratat stagiul de pregătire centralizată de la Brezoi şi nu a fost folosit în meciul de la Piteşti, nefiind refăcut complet. Melcea va relua însă curând antrenamentele alături de colegii săi, cel mai probabil chiar de astăzi.