Remiză „albă” la Mioveni


• municipalii nu au reuşit să câştige toate punctele pe terenul „lanternei roşii” şi rămân pe poziţia secundă în clasament

Sâmbătă, în cadrul etapei a IV-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, CS Municipal Râmnicu Vâlcea, formaţie pregătită de antrenorii Claudiu Niculescu şi Cornel Dobre, a evoluat la Piteşti, pe Stadionul „Nicolae Dobrin” în faţa unei foste prim-divizionare, CS Mioveni. Deşi vâlcenii porneau cu prima şansă în această partidă, ei traversând perioadă destul de fastă în debutul campionatului, obţinând şapte puncte din primele trei jocuri (spre deosebire de fotbaliştii argeşeni, care ocupau ultima poziţie înaintea rundei de sâmbătă), gazdele s-au ambiţionat să demonstreze că pot ieşi neînvinse de pe teren chiar şi după un joc în care au întîlnit una dintre pretendentele la promovare. Întâlnirea de la Piteşti a fost destul de săracă în faze periculoase, Ayza de la argeșeni (minutul 8), Arnăutu (minutul 21) și Edi Stoica (minutul 43) de la CSM semnând cele mai importante ocazii de a deschide scorul. Nici în partea secundă elevii antrenorilor Ion Moldovan și Claudiu Niculescu nu și-au reglat prea bine tirul, imprecizia acestora, intervențiile portarilor sau pur și simplu ghinionul făcând ca tabela să rămână imaculată, chiar dacă au mai fost înregistrate câteva momente „fierbinți” la cele două porți, evenimente care i-au avut drept protagoniști pe Tănasă de la gazde (minutul 73) și Lircă de la CSM (minutul 78).

În urma acestui rezultat de egalitate consemnat în fața argeșenilor de la CS Mioveni, vâlcenii ratează șansa de a păstra pasul alert impus de liderul de până în acest moment, Gloria Bistrița, care a acumulat 10 puncte din primele patru jocuri. CS Municipal Râmnicu Vâlcea face doar opt după remiza de la Pitești și este egalată în clasament de două formații care au obținut victorii în ultima rundă, FC Universitatea Craiova și FC Olimpia Satu Mare, însă păstrează poziția secundă ca urmare a golaverajului mai bun pe care îl are în comparație cu acestea. Sâmbăta viitoare, municipalii au însă o șansă extrem de importantă de a recupera punctele pierdute în partida de la Mioveni, într-un joc ce se va disputa pe stadionul din Râmnicu Vâlcea, atunci când oaspete va fi chiar formația clasată pe prima poziție, Gloria Bistrița.

Caseta tehnică


CSM Râmnicu Vâlcea:
Matache – Samson, Tătaru, I. Stoica, E. Stoica – Bărbulescu, Neagu (Lircă ’68), Cataramă (Popa ’78) – Codin, Briceag, Arnăutu (Geantă ’55). Antrenor: Claudiu Niculescu

CS Mioveni: Ciucă – Pasăre, Stoica, Olteanu, Cotigă – Negoiță, Popa (Biceanu ’82), Boboc (Năstăsie ’46, Răuță – Ayza (Stan ’57) și Tănasă. Antrenor: Ion Moldovan.

Niculescu a revenit pe bancă

După ispăşirea suspendării de două etape pe care a încasat-o prin eliminarea în meciul de Cupă cu Universitatea Craiova, antrenorul formaţiei vâlcene s-a aflat, cu prilejul partidei de la Mioveni, în locul pe care trebuie să îl ocupe în mod normal un antrenor, adică pe banca tehnică a formaţiei sale. Reamintim, în celelalte două jocuri pe care CSM Râmnicu Vâlcea le-a disputat în campionat (ambele câștigate pe teren propriu, cu FC Bihor Oradea și UT Arad), râmnicenii au fost „dirijați” de la marginea terenului de secundul Cornel Dobre.

Rezultatele etapei a IV-a

Sâmbătă, 28 septembrie

CS Mioveni – CSM Râmnicu Vâlcea 0-0

Gloria Bistriţa – FC Bihor Oradea 1-0

Antonache ’25

Metalul Reşiţa – Minerul Motru 2-0

Vasile ’1, Stoica ’53 (p)

FC U. Craiova – FC Olt Slatina 2-0

Ciucă ’48, Săceanu ’67 (p)

UT Arad – Olimpia Satu Mare 1-2

Marcu ’23 (p) / Neagu ’25 (autogol), Dragoș (92)

ASA Târgu Mureş – CS U. Craiova 1-1

Bumba ’93 (p) / Oprița ’67

Clasament

Nume echipă M V E Î Gol. P

1.Gloria Bistriţa 4 3 1 0 6-2 10p

2.CSM Rm. Vâlcea 4 2 2 0 5-2 8p

3.FC U. Craiova 4 2 2 0 4-1 8p

4.Olimpia Satu Mare 4 2 2 0 6-4 8p

5.Metalul Reşiţa 4 2 1 1 7-4 7p

6.ASA Târgu Mureş 4 1 2 1 3-3 5p

7.FC Bihor Oradea 4 1 1 2 5-6 4p

8.FC Olt Slatina 4 1 1 2 2-4 4p

9.Minerul Motru 4 1 0 3 4-5 3p

10.CS U. Craiova 4 0 3 1 3-5 2p

11.CS Mioveni 4 0 2 2 1-6 2p

12. UT Arad 4 0 1 3 3-7 1p

*primele şase clasate se califică în play-off, iar ultimele şase în play-out