Remiză „albă” în prima etapă


• FC Olt Slatina – CSM Râmnicu Vâlcea 0-0


Sâmbătă, fotbaliştii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au debutat oficial în noul sezon competiţional al Seriei Vest din Liga a II-a, ediţia 2013/2014. Primul lor joc s-a disputat la Slatina, în faţa echipei gazdă FC Olt. Aşa cum anticipa preşedintele vâlcenilor, Gheorghe Constantin, slătinenii au evoluat cu mult peste nivelul lor din sezonul trecut, demonstrând că transferurile efectuate în pauza inter-competiţională au fost de bun augur, elevii antrenorului Dan Oprescu având capacitatea de a reprezenta surpriza plăcută a noului campionat, dar şi de a se califica în play-off-ul pentru desemnarea celor două echipe care vor promova în Liga I. În acest sens, trebuie precizat faptul că doi dintre cei mai importanţi fotbalişti care au fost transferaţi în această pauză de vară la Slatina au evoluat sezonul trecut pentru echipe din judeţul Vâlcea: francezul Jean Christian N’Kongue (CSM Râmnicu Vâlcea) şi ganezul Francis Agbleta (FC Oltchim şi Voinţa Orleşti).


„X” pauză, „X” final


Jucătorii de la FC Olt s-au arătat mai periculoşi în prima parte a partidei, având mai multe oportunităţi de a marca, totul culminând cu şansa imensă pe care N’Kongue a irosit-o în minutul 10, şutul său puternic izbind transversala porţii lui Matache la o fază în care goal-keeper-ul vâlcenilor era bătut. Totuşi, nici municipalii nu s-au lăsat mai prejos şi s-au arătat în câteva rânduri periculoşi pe parcursul primei reprize, Adi Popa şi Marius Briceag, în minutele 27 respectiv 41, semnând cele mai importante şanse de gol ale vâlcenilor.

În partea secundă, partida a fost mult mai echilibrată, cu anumite plusuri în dreptul formaţiei pregătită de Claudiu Niculescu. Acelaşi Adi Popa a irosit alte două ocazii imense de a marca, în minutele 50 şi 55, respectiv Sergiu Negruţ pe final, pentru CSM Râmnicu Vâlcea; în timp ce FC Olt s-a bazat pe aportul ofensiv adus de neobositul N’Kongue, dar şi pe Francis Agbleta, cel care i-a luat locul francezului în teren din minutul 67. În cele din urmă, la expirarea timpului de joc, plasele porţilor au rămas tot „nescuturate”, cei peste 1.000 de spectatori prezenţi la această partidă privind cum tabela s-a „încăpăţânat” să rămână neschimbată pe durata întregii partide, indicând, la final, 0-0.