Red Bull Romaniacs – prima zi în munți


• 194 de rideri au luat ieri startul în prima zi de off-road a celei de-a noua ediții a celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs • astăzi, riderii pornesc într-o aventură de două zile în munţii Lotrului, spre Voineasa

Tibi_Hila_RBR_day_1Clasa Pro, cea mai disputată clasă la fiecare ediție a Red Bull Romaniacs, a fost, și de această dată, plină de surprize. Pentru prima dată la acest raliu, tânărul de doar 21 de ani, Jonny Walker, a reușit să câștige Prologul de pe buelvardul Coposu și a pornit în cursă de pe prima poziție, urmat de rideri mult mai experimentați, câștigători ai Red Bull Romaniacs în anii anteriori, Andreas Lettenbichler și Graham Jarvis. La primul său raliu cu traseu pe GPS, Jonny a avut mult de furcă până la finish. „Nu a fost deloc cum m-am așteptat. M-am pierdut de multe ori, acum sunt fericit că am terminat prima zi. La un moment dat m-am trezit fugărit de mai mulți câini așa că l-am așteptat pe Xavi (n.r. – Galindo) iar apoi am mers pe rând alături de Graham sau de Letti iar la final am venit alături de Birch. Dar el a mers super rapid în zonele montane, mi-a fost foarte greu să mă țin după el”, a spus tânărul competitor chiar după ce a trecut linia de finish. Partener al său pe ultimii kilometri ai cursei, neo-Ovidiu_Sopa_Walker_Jonnyzeelandezul Chris Birch a făcut o cursă fantastică. Câştigător al Red Bull Romaniacs în anul 2010, Birch a pornit al optulea şi a reuşit să ajungă până pe locul III. „A fost o zi excelentă. După Service Point traseul a devenit din ce în ce mai dificil. Am ajuns pe o secțiune de râu unde riderii de trial au mers fantastic. Am avut și un mic accident, m-am lovit la picior într-un copac. Cred că zilele ce vor urma vor crește în dificultate dar sunt mulțumit că am reușit să recuperez din poziții față de cea de start”, a spus Birch imediat după sosire.

Britanicul Graham Jarvis a trecut primul linia de sosire, urmat de germanul Andreas Lettenbichler și de Chris Birch și Jonny Walker, ajunși în finish la câteva secunde distanță unul de altul. Traseul de ieri a început la Gura Râului, în direcţia Jina, apoi a ajuns în apropierea Păltinişului, la Arena Platoş, a trecut prin apropierea comunei Răşinari şi s-a încheiat la Cisnădioara. Astăzi, riderii pornesc într-o aventură de două zile în munţii Lotrului, spre Voineasa, unde vor înnopta, urmând să revină în judeţul Sibiu sâmbătă, în cea de-a treia zi de offroad.

* clasarea riderilor este făcută după rezultatele neoficiale de la start.
Rezultatele oficiale vor fi comunicate doar după verificarea traseelor GPS.