Răzbunare liberală


Grigorescu-Remus1buican_cristi4• după numirea social-democratului Grigorescu în fruntea Inspectoratului Şcolar, în pericol sunt directorii de la Direcţia Silvică şi Administraţia Bazinală de Apă Olt, aceştia depinzând de ministere controlate de PNL
 

Propulsarea social – democratului Remus Grigorescu (foto stânga) din postura de adjunct în cea de inspector şcolar general a generat ample frământări în cadrul Uniunii Social Liberale. A doua zi după numire, adică în data de 28 februarie, liberalii s-au răzbunat pe pesediştii şi, în şedinţa Consiliului Judeţean, l-au numit – cu ajutorul PDL – pe Gheorghe Păsat în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Apavil. Iar acesta a fost doar începutul! Se pare că liderul liberal Cristian Buican (foto dreapta) nu a ajuns la vreo înţelegere cu omologul său Ion Câlea şi, în cursul acestei săptămâni, se va răzbuna pentru înlocuirea cu Florin Smeureanu cu Remus Grigorescu. În pericol sunt directorii de la Direcţia Silvică, Administraţia Bazinală de Apă Olt, aceştia depinzând de ministere controlate, la Bucureşti, de PNL.

„Scotocind” mai mult, am aflat că pentru postul de inspector şcolar general a existat, în cadrul USL Vâlcea, o înţe­legere verbală care permitea păstrarea postului de către liberali până la 1 septembrie 2012, postul cuvenindu-se PSD-ului, care deţine portofoliul de ministru al Educaţiei. Cert este că frământările masive generate de schimbarea şefului de la Inspectoratul Şcolar arată cât de fragilă este relaţia de la Vâlcea dintre PSD şi PNL, fapt ce se poate generaliza.