Râmnicu Vâlcea a participat la FORUMUL URBAN MONDIAL de la Katowice


Viceprimarul Andrei Gheorghiu a fost invitat să participe în calitate de vorbitor la Adunarea Mondială a Guvernelor Locale și Regionale, organizată în data de 26 iunie 2022, în cadrul celui de-al XI-lea Forum Urban Mondial (WUF 11) care s-a desfășurat la Katowice, Polonia. Evenimentul a fost organizat de Asociația mondială a guvernelor locale și regionale, cu sprijinul Asociației Orașelor și Guvernelor Locale Unite (UCLG). Adunarea Mondială a fost oficial recunoscută de către Adunarea Organizației Națiunilor Unite pentru rolul pe care îl au guvernele locale și regionale în dezvoltarea urbană durabilă și implementarea Noii Agende Urbane. La dezbatere au participat reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai Statelor Unite ale Americii, aleși localei și regionali, precum primarul orașului Haga sau guvernatorul statului Yucatan (Mexic).
Andrei Gheorghiu a vorbit despre proiectele municipalității râmnicene de reducere a gazelor cu efect de seră la nivel local, precum dotarea flotei de transport public local cu autobuze cu combustibil sustenabil, modernizarea stațiilor de îmbarcare pentru transportul public local, reabilitarea clădirilor publice și a blocurilor de locuințe, noi zone verzi în oraș (parcuri cu fonduri europene). De asemenea, viceprimarul a făcut referire și la proiectele viitoare ale administrației locale, precum achiziția de autobuze electrice pentru transportul public în zonele periurbane.
Viceprimarul Andrei Gheorghiu a avut o a doua intervenție în cadrul Forumului Urban Mondial, în data de 27 iunie 2022, la dezbaterea găzduită de Pactul Primarilor. Întâlnirea a avut ca temă identificarea celor mai bune modalități de implicare a tinerilor în deciziile administrației locale de combatere a efectelor schimbărilor climatice.
Al XI-lea Forum Urban Mondial a fost organizat de Programul Națiunilor Unite pentru Așezări Umane (ONU-Habitat), împreună cu Ministerul pentru Fonduri de Dezvoltare al Republicii Polonia și Primăria orașului Katowice, prima ediție având loc în anul 2002, la Nairobi, în Kenia.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea