Rădulescu „dansează” cum îi dictează Frâncu?


francu_emilianÎnceput de săptămână pe placul lui Emilian Frâncu, liberalul anunțând chiar din debutul conferinței de presă săptămânale că „Domnul primar va dansa după cum cântă senatorul  Frâncu.” Și asta pentru că insistentul parlamentar vâlcean a reușit o nouă modificare a Legii Administrației Publice Locale (legea de bază a oricărui primar din România), mai exact punctul în care se definește termenul de înaintare a hotărârilor judecătorești de suspendare a primarilor sau consilierilor locali. Conform amendamentului susținut de liberal, termenul „de îndată” a fost înlocuit cu „48 de ore”.

Renunțând la glumă, Emilian Frâncu a anunțat și faptul că a pus în formă o lege (această inițiativă a fost sugerată senatorului de cotidianul Curierul de Vâlcea) cu privire la utilizarea corectă a limbii române de către administrațiile publice din Ro­mânia, dar că așteaptă încă sugestii asupra numelui acestui act normativ.

Tot cu o mare satisfacție, politi­cianul candidat la primăria Râmnicului a remarcat „Domnul primar Rădu­lescu a răspuns la aproape toate interpelările pe care i le-am adresat. Mă bucur să facă acest lucru”. Nu a uitat însă să puncteze rezultatele unui sondaj comandat de PNL prin care domnia sa deține 42% din intenția de vot a râmnicenilor în timp ce Romeo Rădulescu l-ar urma cu doar 36,8%.