PSD a dat startul debarcării lui Mihalache de la CET Govora


• zilele administratorului special impus de PNL sunt numărate, iar revocarea lui va fi luată în discuție și votată chiar în următoarea ședință
Întâlnirea consilierilor județeni pe luna octombrie l-a avut, din nou, în prim-plan pe controversatul liberal Mișu Mihalache, adică administratorul special de la CET Govora. Absența acestuia din sală tocmai la o ședință în care se discuta raportul privind activitatea economico – financiară a societății  pentru perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2016 i-a iritat la culme pe social-democrați. În fapt, pesediștii pregătesc de ceva timp revocarea acestuia, primul pas fiind făcut în Comisia de buget – finanțe cu propunerea oficială de îndepărtarea a acestuia.

Gheorghe Mihăilescu, președintele executiv al PSD, a explicat faptul că actualul administrator special nu ține aproape deloc legătura cu angajatorul său, în speță Consiliul Județean, iar „legislativul” este ținut mai mereu în beznă cu tot ceea ce se petrece la CET. Dinspre Opoziție, motivul absenței lui Mihalache ar consta într-o internare de urgență la Spitalul Universitar din București pentru mai vechi probleme renale. În fapt, tema sănătății acestuia s-a transformat într-o autentică telenovelă pentru că președintele CJ ar fi fost informat despre situație pe Whatsup la un minut după începerea ședinței de ieri. Cu toate aceste dificultăți reale sau nu, majoritatea din Consiliu i-a promis mazilirea la următoarea ședință ordinară.

Sens giratoriu la pe DN 67
Traficul rutier pe DN 67 între Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu va avea parte de o mână de ajutor de la Consiliul Județean. La propunerea administrației govorene, la intersecția dintre DJ 649 și DN 67 se va construi un sens giratoriu. Liberalul Mihai Mateescu a susținut necesitatea acestei investiții în fața plenului CJ cu argumentul că turismul din zonă sau chiar cel spre Transalpina ar avea de câștigat enorm prin acest sens.

Mirajul Oltului, o „gaură neagră”
Consilierii județeni au aprobat, ieri dimineață, un proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii duratei de implementare a proiectului „Mirajul Oltului – extinderea infrastructurii turistice de agrement a stațiunii Călimănești – Căciulata” – cod SMIS 14.921. Spre nemulțumirea generală, președintele CJ a admis că mai lipsește „un pic” până la finalizarea lucrării dar că acest pas se dovedește a fi și cel mai greu ținând cont de modul cum înaintează constructorul.