Promovarea se joacă până în ultima etapă!


• Damila Măciuca – Luceafărul Oradea 3-1

• Corona Braşov – FC Argeş Piteşti 3-3
 

Sâmbătă, în runda a XXVIII-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, pe stadionul din Drăgăşani, Damila Măciuca a învins Luceafărul Oradea, scor 3-1, într-un meci capital pentru promovarea „verzilor” lui Claudiu Niculescu în Liga I. Vâlcenii aveau nevoie disperată de cele trei puncte puse în joc pentru a mai putea spera la accesul istoric pentru o echipă din judeţul nostru, după aproape trei decenii, pe prima „scenă” a fotbalului românesc. Iar dorinţa acestora s-a îndeplinit, Adrian Codin cu o reuşită de excepţie (’15), Nasser Menassel (’40) şi Sergiu Negruţ (’67) înscriind golurile prin care Damila şi-a asigurat toate punctele în faţa modestei Luceafărul Oradea, o echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării, a cărei unică reuşită a venit abia în minutele de prelungiri, prin Pantea.

Pe lângă acest rezultat pozitiv obţinut de Damila, vâlcenii au mai primit o veste excelentă de la Braşov, acolo unde liderul Corona s-a încurcat inexplicabil cu FC Argeş Piteşti, remizând scor 3-3, iar diferenţa de şase puncte care separa cele două formaţii s-a redus acum la numai patru, în condiţiile în care, cu două etape rămase de disputat din acest campionat, Corona va evolua numai în una dintre acestea, iar Damila în ambele.

La meciul de la Drăgăşani au asistat peste 1.500 de spectatori, care au fost însă risipiţi în ultimele minute ale partidei de rafalele de vânt foarte puternice şi ploaia care începuse să cadă, o parte dintre aceştia părăsind stadionul fără să vadă golul de onoare reuşit de oaspeţi. De asemenea, unul dintre autorii golurilor formaţiei vâlcene, Sergiu Negruţ, a fost introdus pe teren în minutul şase, atunci când cel mai bun marcator al Seriei Vest, Albert Voinea, a ieşit accidentat la glezna piciorului stâng, el urmând să fie însă recuperat până la meciul de joi din Zăvoi.
 

Niculescu: „Le-am spus că trebuie să credem în promovare până în ultima secundă a ultimei etape”
 

Extrem de fericit şi mulţumit de evoluţia elevilor săi în jocul de sâmbătă, antrenorul Damilei, Claudiu Niculescu, a declarat: „Mulţumesc băieţilor pentru efortul depus şi pentru rezultatul obţinut. Le-am spus că trebuie să credem în promovare până în ultima secundă a ultimei etape şi e important să rămânem concentraţi în acest final de campionat. Sunt bucuros pentru victoria obţinută, dar şi pentru faptul că ne-am atins obiectivul asumat înainte de startul returului, acela de a ne clasa pe locul trei. Meciul cu CSM îl voi pregăti la fel ca şi pe celelalte. Nu mă interesează rivalităţile locale, eu sunt preocupat de echipa mea, vreau ca băieţii să fie sănătoşi, apţi de joc, iar joi să câştige cel mai bun. Eu ştiu cel mai bine ce înseamnă un derby, am jucat în atâtea în cariera mea de fotbalist”.
 

Munteanu: „Nici cu Mourinho nu făceam atâtea puncte în retur. Mergem în Zăvoi să câştigăm”
 

Succesul în faţa bihorenilor de la Luceafărul a consolidat şi mai mult încrederea pe care oficialii Damilei o au în antrenorul Niculescu, numărul foarte mare de puncte acumulate în partea a doua a actualei ediţii de campionat (23, comparativ cu cele 18 reuşite de Corona şi 17 de ACS Poli) făcându-l pe preşedintele Lucian Munteanu să afirme că gruparea din Măciuca nu ar fi reuşit un asemenea parcurs nici în cazul în care pe banca tehnică s-ar fi aflat celebrul antrenor portughez Jose Mourinho. „Victoria cu Luceafărul ne asigură matematic, cu două etape înainte de final, locul trei în clasament. Cred că este un fapt extraordinar pentru noi, pentru o echipă nou-promovată. Parcursul Damilei din acest retur a fost senzaţional şi nimeni nu anticipa asemenea rezultate. Claudiu Niculescu a făcut minuni în doar câteva luni. Cred că nici dacă îl aduceam pe Mourinho nu reuşeam să facem atâtea puncte câte am strâns noi în retur. După această etapă, şansele Damilei pentru Liga I au crescut. Maramureş a plecat neînvinsă de la UTA şi cred că Poli Timişoara va avea un meci infernal la Baia Mare, mai ales că echipa gazdă luptă pentru evitarea retrogradării. Corona nu a reuşit să treacă de FC Argeş, iar la Târgu Mureş e greu să baţi. Argeşenii s-au respectat în primul rând ca fotbalişti şi au jucat foarte bine la Braşov. Adrian Dulcea este vâlcean de-al nostru, iar cele trei goluri ale lui ne-au bucurat foarte mult. Nici nu vreau să mă gândesc ce meci greu vom avea cu ei în ultima etapă. Pentru noi, meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea a devenit capital şi trebuie să câştigăm neapărat în Zăvoi. Mergem în groapa cu lei să ieşim învingători!”, a completat preşedintele Damilei, prefaţând meciul de joi, 30 mai (programat cu începere de la ora 18.00), cel care va aduce faţă-n faţă ambele echipe vâlcene din Seria Vest.
 

FC Olt Slatina – CSM Rm. Vâlcea 0-0
 

Şi municipalii lui Alexandru Pelici au evoluat în etapa de sâmbăta trecută, râmnicenii obţinând la Slatina, pe terenul ultimei clasate, un punct care i-a salvat matematic de la retrogradare. Chiar dacă ambele formaţii au demonstrat că şi-au dorit victoria, la final, tabela a indicat un rezultat „alb” de egalitate, nici una dintre ele nereuşind să marcheze.
 

Rufă: „Jucătorii sunt pregătiţi, vor face totul pentru o victorie contra Damilei”
 

În „războiul psihologic” al declaraţiilor, care, iată, a început cu aproape o săptămână înaintea meciului direct dintre cele două rivale judeţene, a intrat şi patronul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, Cătălin Rufă. Acesta a mărturisit, pentru site-ul liga2.prosport, că fotbaliştii săi sunt gata să dea totul pe teren pentru a obţine o victorie în derby-ul Vâlcii. El a lansat totodată un avertisment către cei care îi doresc plecarea grabnică din Zăvoi, spunând că este dispus să plece, dar va lua şi echipa cu el: „Jucătorii vor face totul pentru o victorie contra Damilei, toţi sunt foarte motivaţi, cred că nici nu mai trebuie să le ofer vreo primă. Nu întâmplător, în tur, CSM a făcut cel mai bun joc al său tocmai la Drăgăşani. La fel şi acum, după atâtea discuţii apărute în urma jocului cu Corona, când s-a pus atâta presiune pe ei doar pentru a obţine un rezultat care să ajute Damila, toţi jucătorii sunt foarte înrăiţi. Oricum, nu vom juca şi noi şi Damila în Liga a II-a în Zăvoi, m-am săturat de aceste tensiuni. Lumea trebuie să înţeleagă că pe mine mă interesează doar echipa mea, nu Damila sau altele. Damila vine în Zăvoi doar dacă promovează în Liga I, dar plăteşte o sumă de bani. Iar dacă Primăria vrea să aducă Damila în Zăvoi, am mai spus, nu este o problemă, vom discuta, şi eu mut echipa acolo unde suntem apreciaţi, mai ales că jucătorilor şi antrenorilor li s-a luat de Vâlcea. Ne strângem mâna şi plec, nu vreau să stau în calea progresului fotbalului vâlcean. Domnul Niţu are posibilităţi financiare superioare, are şi rezultate mai bune”.
 

Rezultatele complete ale etapei a XXVIII-a
 

UTA Arad – FC Maramureş Baia Mare 0-0

Damila Măciuca – Luceafărul Oradea 3-1

Codin ’15, Menassel ’40, Negruţ ’67 / Pantea ’91

Corona Braşov – FC Argeş Piteşti 3-3

Coman ’7, ’24, Damian ’78 / Dulcea ’15, ’41, ’59

Alro Slatina – CSM Râmnicu Vâlcea 0-0

Unirea Alba Iulia – FCM Târgu Mureş 0-3*

*meci decis la „masa verde”, gazdele s-au retras din campionat

ACS Poli Timişoara, FC Bihor Oradea şi CS Mioveni au stat
 

Programul etapei viitoare (penultima)
 

Joi, 30 mai, ora 18.00:

CSM Râmnicu Vâlcea – Damila Măciuca

FC Maramureş Baia Mare – ACS Poli Timişoara

FC Bihor Oradea – UTA Arad

FC Argeş Piteşti – FC Olt Slatina

Vineri, 31 mai, ora 18.00:

FCM Târgu Mureş – Corona Braşov

Voinţa Sibiu – CS Mioveni nu se dispută

Luceafărul Oradea va sta
 

Clasament
 

#        Echipă                  M      V       E       Π       Glv.            P

1.Corona Braşov           23      13      6        4        37-20          45

2.Poli Timişoara            22      12      7        3        37-17          43

3.Damila Măciuca          22      12      5        5        32-20          41

4.UTA Arad                  23      10      7        6        26-15          37

5.FC Bihor Oradea         22      8        8        6        32-27          32

6.FCM Tg. Mureş           22      9        5        8        28-25          32

7.FC Argeş Piteşti          22      9        4        9        33-28          31

8.CS Mioveni                23      6        11      6        26-23          29

9.CSM Rm. Vâlcea         22      8        4        10      24-27          28

10.Luceafărul Oradea     23      6        8        9        24-30          26

11.FC Maramureş          23      5        7        11      20-34          22

12.FC Olt Slatina          22      3        10      9        21-28          19

13.Unirea Alba Iulia       23      3        2        18      12-55          11

14.Voinţa Sibiu              0        0        0        0        0-0              0

15.FC Timişoara             0        0        0        0        0-0              0

*locurile 1-2 promovează în Liga I, iar 12-15 retrogradează în Liga a III-a