Profesorul de religie din Vaideeni, suspendat 30 de zile


• factorii de decizie se feresc să facă prea multe declarații • cadrul didactic acuzat că le-ar fi arătat elevelor imagini obscene, suspendat pe timpul anchetei

Factorii de decizie în cazul profesorului de religie acuzat că le-ar fi arătat elevelor imagini obscene, pe telefonul mobil, vorbesc cu o anumită teamă despre caz. Atâta mister când ar trebui vorbit deschis despre un caz de unde se pot trage semnale de alarmă!
Contactată, directoarea Școlii Gimnaziale „Luca Solomon”, Daciana Lăzăroiu, ne-a precizat că ancheta este în plină desfășurare și, cel mai probabil astăzi, profesorul de religie va fi suspendat pentru 30 de zile, perioada cât durează cercetările. Ciudat ni s-a părut faptul că, întrebată cine va face suspendarea (deși credem că vine de la Inspectoratul Școlar Județean – astăzi, directoarea aflându-se chiar la unitatea condusă de Andra Bică), ne-a precizat că nu ne poate da o astfel de informație. De cealaltă parte, inspectorul școlar general, Andra Bică, n-a putut fi contactată, deși am insistat. Reamintim citirorilor că, în urmă cu câteva zile, au fost depuse plângeri de către părinții a două eleve conform cărora profesorul de religie le-ar fi arătat fetelor imagini obscene pe telefonul mobil. De aici a pornit și ancheta.