Problemele județului, pe masa prefectului și șefului CJ Vâlcea


• în dezbatere: situațiile de urgență după calamități, refacerea infrastructurii și măsuri de prevenire și combatere a pestei porcine africane
La finele săptămânii trecute, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florian Marin (foto, în stânga imaginii), alături de șeful Consiliului Județean Vâlcea, Costi Rădulescu, au adoptat o serie de hotărâri privind problemele cu care se confruntă primarii și cetățenii din zonele afectate de calamități. S-a discutat, alături de specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, despre situațiile de urgență înregistrate pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, dar și în județ, în perioada 27 iunie – 5 iulie. De asemenea, s-a aprobat scoaterea de la rezerva de stat a cantității de 38,60 tone motorină, pentru refacerea infrastructurii distrusă de ploi. A fost reactivat Centrul local de combatere a bolilor, privind prevenirea și combaterea pestei porcine africane, ca urmare a apariției acestei boli și-n România.
Totodată, AJPIS Vâlcea a prezentat demersurile întreprinse ca și necesitatea îndeplinirii procedurilor legale, pentru sprijinirea familiilor grav afectate de fenomenele hidrometeorologice din ultima perioadă, în conformitate cu prevederile HG nr. 480/05.07.2018.