0 lei pentru calamitățile din Pietrari


Anul acesta, în ciuda pagubelor însemnate evaluate după calamitățile naturale ce au lovit localitatea, primarul Nicolae Moraru nu a văzut un leu de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În opinia edilului, banii s-au îndreptat către ale localități, dar comuna Pietrari a fost „sărită” de fiecare dată. „Să o scoată de pe hartă…”, a fost prima reacție a edilului.
Vom aminti câteva din pagubele înregistrate în Pietrari: sat Pietrari – viiturile succesive ale pârâului Otăsău au rupt malul stâng în dreptul bazei sportive, distrugând chiar gardul împrejmuitor al acesteia; malul drept al pârâului Otăsăiu a fost rupt în punctele: Schitul Buna Vestire, lungime 80 m, generând alunecări de teren, punând în pericol edificiu – monument istoric, Solomonești – drumul comunal și rețeaua de alimentare cu apă și canalizare au fost afectate; La Dinculescu – drumul comunal a alunecat în albia pârâului Otăsău, obturând scurgerea acestuia, pe o lungime de 60 m; conducta subtraversare canalizare și epurare ape uzate, punctul Miroiu, rămasă în aer; podul din beton armat peste pârâu, în punctul Schit, afectat; DC Spatele Morii – Păltinet – Vârtop – sistem rutier și rigole distruse; Dc 152 Pietrari de Sus – Negrulești – alunecare de teren, s-a rupt infrastructura existând riscul întreruperii circulației etc.
Toate aceste pagube au fost înregistrate anul acesta, în luna iunie, iar la alocarea fondurilor pentru situații de urgență, comuna Pietrari a primit….0 lei. E și normal ca și reacția administrației publice locale, în această situație, să fie una deloc favorabilă la adresa Prefecturii, Consiliului Județean și, implicit, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea.