Primele radare informative au fost montate pe străzile din Râmnic


Trei perechi de radare informative au fost montate deja pe străzile Râmnicului, iar conducătorii auto care trec pe bulevardul Dem Rădulescu (în dreptul supermarketului Lidl), pe strada Ostroveni (în zona foișoarelor) sau pe strada Morilor vor putea astfel să vadă exact care este viteza cu care se deplasează și să se încadreze în limitele legale. Alte două perechi de radare informative vor fi montate în perioada următoare pe Calea lui Traian Nord (zona Supeco) și pe strada Stolniceni (în apropiere de intersecția cu strada Bâlciului).

Cele cinci zone au fost alese fie ca urmare a frecventelor semnalări ale depășirii vitezei legale, fie din necesitatea protejării suplimentare a pietonilor și au ca scop exclusive conștientizarea șoferilor asupra necesității încadrării în limitele legale de viteză pentru evitarea oricăror accidente. Radarele informative sunt alimentate cu energie solară prin intermediul unui panou fotovoltaic și pot stoca informații privind vitezele înregistrate pe baza cărora, ulterior, se pot dispune măsuri suplimentare de depistare și sancționare a vitezomanilor.

Astfel de sisteme de avertizare sunt montate și în alte zone problematice din punct de vedere al traficului auto în țară (la intrarea în Craiova pe DN65, la intrarea în Pitești pe DN73, pe DN 15 în județele Mureș și Cluj, în Rădăuți – județul Suceava, în Calafat – județul Dolj, etc.) sau în județul Vâlcea (la Vaideeni și la Roești).