Primarul Rusie: „Decizia Curții de Conturi e să dăm microbuzul școlii” Inspector școlar șef, Gherghinaru: „E o minciună… Să arate decizia”


primar sinestigherghinaru
• conflict în comuna Sinești, între primarul Mihai Rusie și directorul școlii. La bază: predarea microbuzului școlii cu tot cu cheltuieli de întreținere
Zilele trecute, un alt conflict (după cele din Câineni și Popești) a izbucnit în învățământul vâlcean. Primarul comunei Sinești, Mihai Rusie (foto stânga), susține că, în baza unei decizii a Curții de Conturi, trebuia să predea, până la finele lunii august a.c., microbuzul școlar unității de învățământ din zonă, dar directorul refuză să se ocupe de acesta. „În aprilie, am avut audit. Am primit o decizie a Curții de Conturi conform căreia, până pe data de 31 august a.c., trebuia să predau mijlocul de transport copiii școlii din comună. Există un buget alocat întreținerii acestuia, un ordonator de credite…Tot inventarul trebuia predat conducerii școlii. Numai că actualul director refuză predarea-primirea. Spune că nu are voie de la Inspectoratul Școlar să facă asta. Am mai dat un termen pentru a semna contractul de predare-primire: 1 octombrie. Eu trebuie să respect decizia”, a declarat edilul Rusie. L-am contactat și pe șeful învățământului vâlcean, Ion Gherghinaru (foto dreapta), pentru a afla un punct de vedere legat de situație, mai ales că, în replica primarului liberal din Sinești se spunea că, una din scuzele directorului de a nu lua microbuzul școlar este și aceea că „nu are voie de la Inspectorat”.
„Nu există așa ceva. E o minciună…Să arate decizia. Din cele 200 de microbuze școlare câte sunt în Vâlcea, nu știu dacă 20 sunt ale școlilor. Nici vorbă de așa ceva. Mijloacele de transport au fost repartizate, prin hotărâre de Guvern, primăriilor”, a declarat inspector școlar șef, Ion Gherghinaru.
Până una alta, nu avem de spus decât un lucru: din toată această harababură singurii care suferă sunt copiii. De parcă ar conta pentru cineva…