Preşedintele Federaţiei Române de Handbal vine astăzi în Vâlcea


• tensiunile apărute în cazul preluării palmaresului CS Oltchim, tema principală a „vizitei fulger”


După ce Primăria Râmnicului a decis sprijinirea unei noi echipe de handbal, HC Oltenia, „boss-ul” de la FRH, Cristian Gaţu, va ajunge astăzi la noi în judeţ pentru a purta discuţii cu edilul Gigi Matei şi a clarifica situaţia palmaresului Clubului Sportiv Oltchim. Aşa cum Biroul Executiv al echipei de handbal a precizat prin intermediul unui comunicat de presă, locul în Liga Naţională şi handbalistele care se află în prezent sub contract cu gruparea chimistă pot fi preluate fără probleme de către noua structură sportivă, însă fără înstrăinarea palmaresului câştigat în 40 de ani de existenţă; fapt ce a dat naştere unor disensiuni între cele două părţi.

Aceasta, dar şi alte chestiuni referitoare la organizarea activităţii noului club se vor afla pe agenda preşedintelui FRH Cristian Gaţu şi a viceprimarului cu atribuţii de primar Gigi Matei. De asemenea, aici vor fi prezenţi şi reprezentanţii firmei de insolvenţă, Grup AXA IPURL, cei care administrează CS Oltchim. Discuţiile se vor purta la Primărie, de la ora 11.00.

Vom reveni cu amănunte în jurul orei 13.00, după încheierea şedinţei de la Primărie!

____________________________________________________________________________

Update ora 14.30

Aflată în „chinurile facerii”,

Noua echipă de handbal a orașului a fost ajutată să vină pe lume de Cristian Gaţu şi Gigi Matei

• aceasta va fi „botezată” HCM Râmnicu Vâlcea


Resuscitat în al treisprezecelea ceas din moartea clinică în care se afundase după falimentul Oltchimului, sportului care a transformat oraşul nostru într-un bastion de rezistenţă împotriva decăderii echipelor de club din România i-a mai fost aprins un licăr de speranţă. Astăzi, în urma unei vizite „fulger” pe care boss-ul Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gațu, a desfăşurat-o la Primăria Râmnicului, oficialităţile locale (primarul interimar Gigi Matei, „vicele” Eduard Vârlan) şi fosta conducere a Oltchimului (preşedintele Petre Berbecaru, vicepreşedintele Andrei Luca, preşedintele onorific Ioan Gavrilescu)  au ajuns la un acord în ceea ce priveşte viitorul handbalului vâlcean, totul după o şedinţă cu uşile închise, ce a durat aproape două ore.

La momentul desprinderii concluziilor, numele grele participante la discuţii au anunţat verdictul: noua echipă a Râmnicului se va numi momentan HC Oltenia, dar până la începerea campionatului denumirea se va schimba în HCM Râmnicu Vâlcea; impresionantul palmares va rămâne la CS Oltchim, însă doar temporar, el urmând să ajungă tot la echipa Primăriei; Toma Pleşa (cel care a înfiinţat HC Oltenia) va fi numit preşedintele noii echipe; Maria Torok (cumnata edilului Gigi Matei) va deveni noul antrenor principal; neavând prea multe handbaliste cu experiență, se va pune accentul pe jucătoare tinere, provenite de la Centrul Naţional de Excelenţă şi Colegiul Energetic.


Boss-ul de la FRH nu a uitat să critice dur conducerea Oltchimului (prezentă la discuţii) pentru „management defectuos”


Din discuţii în discuţii şi ispitit mai mult de întrebările presei, venerabilul preşedinte din fruntea forului handbalistic naţional a luat „plasă” şi, probabil uitând temporar că la masa negocierilor se află şi cei doi preşedinţi ai CS Oltchim, a afirmat pe un ton răspicat cum că, printre principalii vinovaţi de situaţia deloc „roz” în care se zbate emblema judeţului nostru se află chiar membrii Biroului Executiv, pentru că au adus prea multe handbaliste străine („mercenare”), pe salarii foarte mari, care au ridicat extrem de mult şi nejustificat piaţa salariilor din România.

La final, enervat de întorsătura pe care au luat-o discuţiile purtate în sala de şedinţe a Primăriei, preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru (care, după cum ne-a mărturisit, chiar astăzi s-a aflat în prima sa zi de pensie) şi-a descărcat nervii pe o ziaristă, pe care a acuzat-o că adresează întrebări în necunoştinţă de cauză.