„Posada – 1330”, a XV-a ediție, aduce academicieni de marcă


• zece academicieni sunt invitați la tradiționalul eveniment, de către primarul Ion Sandu • Nicolae Manolescu susține certificarea locului

Criticul și istoricul literar român, Nicolae Manolescu, se numără printre academicienii invitați, luna viitoare, la cea de-a XV-a ediție a simpozionului „Posada – 1330”. Academicianul Manolescu a susținut, în urmă cu puțin timp, faptul că, aici, în Țara Loviștei, a avut loc bătălia din 1330, dintre voievodul Basarab I și Carol Robert de Anjou. „Lucrăm la program, la invitații…Oricum, o să fie un eveniment de seamă. Pe data de 7 noiembrie, sâmbăta, timp de trei ore, academicienii invitați vor vorbi despre certificarea luptei de la Posada, din 1330, fiind cea de-a XV-a ediție a simpozionului. Academicienii vor fi cazați, sâmbătă seara, la o pensiune din zonă, urmând ca a doua zi să revină la festivitate. E un moment important pentru comunitate”, a declarat, pentru ziarul nostru, edilul Ion Sandu.

Anul acesta, se împlinesc 685 de ani de la luptele ce au avut loc la Posada, în 1330, lupte purtate între voievodul Basarab I și regele maghiar, Carol Robert de Anjou.