Poliţiştii au desfăşurat numeroase acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale


La data de 24 iulie, Cristian T., de 48 ani, din comuna Frânceşti, a condus un autoturism pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Acesta transporta 3.220 kg grâu pentru care nu deţinea documente de provenienţă şi însoţire. Cantitatea de cereale a fost confiscată de către poliţişti, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform normelor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite.
***
Săptămâna trecută, oamenii legii au desfăşurat activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii indisciplinei rutiere şi respectarea ordinii şi siguranţei publice pe raza de competenţă a Secţiei de Poliţiei Rurală Măldăreşti. Cu această ocazie, au fost controlate 14 autovehicule şi legitimate 17 persoane, fiind constatate două infracţiuni şi aplicate cinci contravenţii în valoare de 1.990 lei. De asemenea, au fost reţinute două permise de conducere.
***
La mijlocul săptămânii trecute, poliţiştii au organizat şi desfăşurat, pe raza comunei Câineni, o acţiune judiciară, aceasta având ca obiectiv prevenirea şi combaterea faptelor de înşelăciune comise prin modul de operare „ŞTIFTUL”. În urma verificărilor, au fost identificaţi trei bărbaţi din comuna Câineni care solicitau ajutorul altor şoferi, invocând anumite defecţiuni ale maşinilor pe care le conduceau. Ulterior, pretinzând că nu au bani, le ofereau şoferilor binevoitori diverse bijuterii despre care susţineau că ar fi confecţionate din aur. Pentru comiterea acestor fapte, fiecare dintre cei patru bărbaţi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 lei.
***
La data de 24 iulie, Adrian P., de 22 ani, domiciliat în Râmnicu Vâlcea, a condus un autoturism pe strada Nicolae Titulescu din municipiu. După ce a fost verificat cu aparatul alcooltest, oamenii legii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru comiterea acestei fapte, şoferul s-a ales cu dosar de cercetare penală.
***
În după-amiaza aceleiaşi zile, poliţiştii l-au depistat pe Gheorghe D., de 30 ani, din oraşul Horezu, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza comunei Tomşani. După verificări amănunţite, oamenii legii au constatat că acesta transporta 3,7 m.s. material lemnos, esenţă fag, pentru care nu deţinea documente de provenienţă sau transport. Pentru comiterea acestei fapte, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19, alin. 1, lit. b din Legea 171/2010. Întreaga cantitate de material lemnos descoperită a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Horezu.
***
În aceeaşi zi, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere a traficului rutier pe strada Tudor Vladimirescu din Drăgăşani, poliţiştii au oprit un autoturism pentru un control de rutină. Acesta era condus de către Marius B., de 37 ani, din localitate. După ce a fost verificat cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul avea o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus pe acesta la spitalul din Drăgăşani, acolo unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pentru fapta sa, şoferul imprundent s-a ales cu dosar de cercetare penală, el făcându-se vinovat de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
În seara zilei de 24 iulie, în timp ce îşi desfăşurau atribuţiunile de serviciu pe raza comunei Mihăeşti, oamenii legii l-au depistat pe Emil I., din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce transporta, cu ajutorul unui atelaj, 15 saci cu cărbune pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Cantitatea de aproximativ 500 kg de cărbune a fost confiscată, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional.