Poliția la datorie


DCFC0022.JPG

Furtul de lemne, din nou, în vizorul Poliției
Marți, între orele 09.00- 20.00, în baza unui Plan de acţiune, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Rm. Vâlcea, au organizat şi desfăşurat activităţi de control şi verificare a legalităţii pe linie de silvicultură în zona Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Cu această ocazie a fost depistat C. Viorel, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, speciile carpen, gorun şi frasin, fără a deţine aviz de însoţire primar. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că materialul lemnos aparţine S.C. ROXAND PROD S.R.L. din Municipiul Drăgăşani, iar în urma cubării/măsurării de către reprezentantul Ocolului Silvic Drăgăşani a rezultat cantitatea totală de 7,411 m.c. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. 1 lit. b din Legea 171/2010, fiind totodată confiscată cantitatea de 7,411 m.c. material lemnos. Totodată, în baza planului de acţiune sistem integrat al subunităţii coroborat cu Planul de acţiune „Scutul pădurii 2014”, ieri a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Boişoara, au desfăşurat activităţi specifice pe linia tăierilor ilegale de arbori, sustragerii şi transportului de material lemnos. Cu această ocazie au fost depistate si confiscate un număr de 3 transporturi material lemnos, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale la Legea Nr. 171/2010, în valoare de 6000 lei. Totodată, a fost confiscată întreaga cantitate de material lemnos, respectiv 2,300 m.c.

Trei bărbaţi arestaţi preventiv pentru comiterea mai multor furturi
Poliția ne informează că, în perioada 28 august-15 septembrie a.c., P. Marin – Gheorghe, de 27 de ani, C. Ilie – Viorel, de 32 de ani şi C. Gheorghe – Cătălin, de 35 de ani, au comis mai multe furturi din boxele amplasate la subsolul blocurilor de pe raza municipiului Drăgăşani. Aceştia au sustras mai multe scule şi unelte electrice ( bormaşini, polidiscuri, rotopercutante ), anvelope auto şi aparatură electronică, respectiv camere de filmat şi alte bunuri. Ieri a.c., cei trei bărbaţi au fost prezentaţi Judecătoriei Drăgăşani, cu propunere de arestare preventiva. În urma judecării solicitării Parchetului, s-a dispus arestarea acestora şi emiterea mandatelor pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.09.2014.

Prins de Poliție după ce și-a jefuit din greu tatăl
• caz aproape de limita incredibilului cu un tânăr care a furat jumătate de kilogram de aur din casa părintelui său
Potrivit Poliției vâlcene, marți, în jurul orelor 15.30 , M. Ion Adrian, de 22 de ani, din localitatea Lăpuşata, a fost reţinut pentru 24 de ore. De ce? În noaptea de 31 august / 1 septembrie a.c., tânărul a sustras din locuinţa tatălui său aproximativ 500 grame bijuterii din aur, în valoare de 55.000 lei. Totodată, s-a stabilit faptul că M. Ion Adrian , în lunile Iunie şi August 2014, a comis mai multe furturi rămase iniţial cu autor necunoscut. În perioada 1 – 12 septembrie a.c., acesta s-a sustras urmăririi penale, fiind plecat din ţară. În cursul zilei de astăzi, tânărul urmează să fie prezentat Judecătoriei Horezu, cu propunere de arestare preventivă.

Cascadorie involuntară, la Câineni
Poliția informează că, marți după-amiaza, în jurul orelor 17,35, G. Ionuț , de 28 ani din municipiul Brăila, a condus un autoturism, din direcţia Râmnicu Vâlcea către Sibiu. Când a ajuns pe raza localităţii Câineni, din cauza neadaptării vitezei de deplasare, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul autoturismului, a intrat pe contrasens şi a lovit cu partea faţă un cap de pod din beton, răsturnând-se în şanţ. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a pasagerilor din autoturism, respectiv G. Herbert ,de 72 ani şi G. Karen,de 64 ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului rutier.