Poliţia la datorie


Jaf în pădurile din Amărăşti

• oamenii legii încearcă să ţină lucrurile sub control şi aplică amenzi pe bandă rulantă

Joia trecută, poliţiştii vâlceni au organizat o nouă acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Cu această ocazie, a fost depistat un bărbat de 32 ani, din comuna Amărăşti, care transporta cu ajutorul unui tractor, pe DJ 677A din localitate, cantitatea de 5,64 mc material lemnos, esenţă fag şi gorun. Bărbatul în cauză tăiase arborii fără să deţină documente corespunzătoare.

Pentru fapta sa, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 lei, a fost confiscată. Bunurile au fost lăsate în custodia reprezentantului Ocolului Silvic. Totodată, oamenii legii au aplicat alte două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 180 lei.

 

Două femei s-au ales cu dosare penale

• acestea au comis o tâlhărie

La începutul lunii iulie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt din geantă, săvârşit de către persoane rămase necunoscute la acea dată. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că persoanele vinovate de comiterea acestui furt sunt Floriana M., de 26 ani, şi Mariana G., de 44 ani. Cele două femei au sustras din geanta părţii vătămate suma de 5.600 lei. Pentru fapta lor, acestea s-au ales cu dosare penale. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor două femei.