Politia a iesit la datorie


Șoferii din Olănești au de ce se teme:

Polițiștii sunt cu ochii pe ei

În ziua de 9 iulie, poliţiştii din Băile Olăneşti au organizat o acţiune pe DN 64. Cu această ocazie, au fost reţinute patru permise de conducere, din care trei pentru depăşire neregulamentară, iar un altul pentru neacordarea de prioritate. De asemenea, au fost aplicate 12 sancţiuni în cuantum total de 4.670 lei, din care zece la O.U.G. 195/2002 şi două la Legea 12/1990. Totodată, au fost confiscate bu­nuri în valoare de 3.050 lei, care erau trans­portate fără documente de prove­nienţă pe raza oraşului Băile Olăneşti.

 

Mafia producătorilor de cereale a mai primit o lovitură

• polițiștii au confiscat 20 de saci cu tărâțe

Miercuri, în intervalul orar 08-15, poliţiştii din Băbeni au acţionat în vederea combaterii faptelor antisociale și prevenirii comerțului ilicit. În urma demersurilor întreprinse, a fost depistat un tânăr de 27 ani care transporta, cu ajutorului unei utilitare, 20 de saci încărcați cu tărâțe furajere. După efectuarea controlului de rutină, s-a stabilit că acesta nu deținea nici un fel de acte de proveniență sau însoțire pentru cantitatea de marfă.

Pe cale de consecință, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar marfa a fost confiscată. De asemenea, mai trebuie precizat că oamenii legii au aplicat alte patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 950 lei.

 

2.000 de lei amendă pentru fals în acte

Zilele trecute, polițiștii vâlceni au organizat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor comise asupra fondului forestier din partea de nord a județului nostru. Aceștia au acționat pe raza localităților Berislăvești și Sălătrucel, demersul încheindu-se cu rezultate dintre cele mai fructuoase. Astfel, oamenii legii au depistat, pe DN 7, un bărbat care trans­porta o cantitate mare de lemn, specia fag rotund. În urma verificării actelor, s-a stabilit că bărbatul transporta cei 16,144 m.c. de lemn fără a deține un aviz de însoțire adecvat acestei mărfi. Pentru fapta sa, cel în cauză a fost amendat cu 2.000 de lei, iar lemnul în cauză a fost lăsat în custodia unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Călimănești.

 

Hoții de lemne dau târcoale pădurilor de pe Valea Lotrului

• polițiștii le-au „mirosit” urmele și au pornit în căutarea lor

Un tânăr de 26 ani, domiciliat în Voineasa, a fost depistat miercuri, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară pe un drum forestier, de pe raza localităţii. Acesta transporta cantitatea de 13.640 m.c. lemn foc fag, fără a avea aviz de însoţire. Materialul lemnos a fost confiscat şi dat în custodia unui tehnician de pază din cadrul Ocolului Silvic Obârşia Lotrului. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform art. 19, alin. 1, lit. b, din Leg. 171/2010.

 

Feriți-vă de clarvăzătoarele Argentina și Moronia!

• cele două vă ghicesc strâmb viitorul și vă seacă de… bani

Miercuri, în jurul prânzului, Gherghina M.,  de 20 ani, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost acostată de două femei de etnie romă. Folosind metoda ghicitului, acestea au deposedat-o pe tânără de suma de 50 de lei. Persoanele de etnie romă au fost identificate, în cauză fiind vorba despre Argentina G., de 52 ani şi Moronia A., de 48 ani. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate.

 

Polițiștii au prins

Doi minori de „profesie”… tâlhari

În după-amiaza zilei de 09 iulie, în timp ce se afla în apropierea unui teren de sport din Rm. Vâlcea, G. Mihai, a fost acostat de către P. A. şi O. A., care pe fondul unui conflict mai vechi, l-au lovit şi deposedat de telefonul mobil.

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de cei doi tineri, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 233 CP. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi urmează să fie prezentaţi Judecătoriei cu propunere de arestare preventivă.