Peste 100 de persoane, prezente la acțiunile de prevenție în școli, ale poliției


În data de 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară au desfășurat activități preventiv – informative privind educația rutieră și pe linia prevenirii agresiunii.  Activitățile au fost desfășurate la Liceul Sanitar „Antim Ivireanu”, Liceul Tehnologic „ Forestier”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, precum și la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, din localitatea Băbeni, fiind prezente peste 100 de persoane. Elevii s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Pe parcursul activității, elevii au primit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere, în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic, modul de utilizare a mijloacelor de transport în comun/microbuze școlare.

De asemenea, polițiștii le-au vorbit elevilor despre prevenirea violenței în unitățile de învățământ, fiindu-le prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență. Astfel, elevii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.