Până la finalul lunii iulie, Municipalele continuă cantonamentul montan


• echipa sprijinită de Primăria Râmnicului va disputa mai multe meciuri amicale în perioada următoare

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea se află, de câteva zile, în stagiul de pregătire centralizată, desfășurat în stațiunea Bran-Moeciu. Aici, jucătoarele antrenate de către tehnicianul Constantin Ștefan au la dispoziție toate condițiile necesare pentru o pregătire fizică viguroasă, care să le asigure un punct serios de sprijin pentru turul ediției viitoare a Ligii Naționale de handbal feminin. Acest cantonament montan se va încheia în perioada imediat următoare, mai exact la sfârșitul lunii iulie, când municipalele vor reveni în Râmnic. Ele nu vor rămâne însă tot timpul cantonate la propria bază sportivă, urmând să susțină mai multe meciuri amicale în diferite locații din țară. Ar mai fi de amintit faptul că ediția 2015/2016 a Ligii Naționale de handbal feminin va debuta în data de 29 august. Atunci, în cadrul primei etape a campionatului, echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului va primi vizita redutabilei grupări brașovene Corona. Întâlnirea cu adversara din prima rundă se anunță una cât se poate de dificilă pentru gruparea de la poalele Capelei, dat fiind faptul că brașovencele au încheiat ultimul sezon pe podiumul Ligii Naționale.

Antrenorul Ștefan, mulțumit de modul în care se pregătesc jucătoarele

Cantonamentul organizat la Moeciu a reprezentat primul moment în care sportivele de la HC Municipal și noul lor antrenor, Constantin Ștefan, au avut posibilitatea de a interacționa mai mult timp. Tehnicianul care a antrenat până acum în carieră numai echipe din handbalul masculin s-a declarat mulțumit de modul în care se pregătesc com­po­nentele trupei râmnicene, acestea tratând cantonamentul de la Moeciu cu maximă seriozitate. Totodată, mai amintim faptul că, de-a lungul acestui cantonament, antrenorul Constantin Ștefan a avut sub comanda sa un grup compact format din 14 handbaliste. Pe acest nucleu se va baza conducerea de la HC Municipal în viitoarea stagiune, și, de asemenea, alături de acestea noul antrenor va încerca să îndeplinească obiectivul propus pentru noul sezon: clasarea pe locurile 5-8 în ierarhia Ligii Naționale.
Componența lotului actual al HC Municipal Râmnicu Vâlcea: Mihaela (Băbeanu) Smedescu, Cristina Sântămă­rean, Daniela Vălean (portari), Carmina Bădiță, Diana Predoi, Ana Maria Simion, Hermina Stoicănescu (extreme), Janina Luca, Mihaela Ani Senocico, Roxana Cherăscu, Andreea Adespii-Molnar (linia de nouă metri), Daria Ilina, Manuela Manda și Florentina Craiu (pivoți).

Toma Pleșa: „Mai avem nevoie de jucătoare la linia de nouă metri”

Președintele de la HC Municipal a comentat situația de la gruparea râmniceană, care mai are nevoie de câteva întăriri pentru a se putea baza pe un lot suficient de variat și echili­brat, cu care să poată aborda noul sezon al Ligii Naționale în deplină concordanță cu obiectivul stabilit. „Așa cum am mai declarat, mai avem nevoie de jucătoare la linia de nouă metri. Această situație se datorează și numeroaselor accidentări cu care ne-am confruntat în ultima perioadă, Janina Luca este doar un exemplu. Este clar că trebuie să mai aducem jucătoare. În perioada următoare vom face transferuri, pentru că este important ca jucătoarele să aibă timpul necesar să se integreze în echipă până la începerea campionatului”, a declarat președintele Pleșa.