Pană: „Cred că ambele echipe vor merge în play-off”


Sosit primul la conferinţa de presă, antrenorul oaspeţilor, Marian Pană, a felicitat fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea pentru succesul obţinut şi a precizat că Reşiţa putea obţine mai mult din acest meci dacă elevii săi tratau cu mai mare atenţie fazele din care s-au marcat primele două goluri, în ultimul minut din prima repriză, respectiv primul din a doua. „Consider că a fost o victorie meritată pentru Vâlcea, gazdele şi-au dorit mult victoria şi au demonstrat pe teren că o şi merită. Noi am reuşit, parţial să spunem, în prima repriză să controlăm jocul, cu singura diferenţă că ei au fost cei care au înscris. Am intrat la pauză cu dezavantaj pe tabelă, nemeritat spun eu după cursul jocului. Vâlcea ne-a dominat mai mult în partea secundă şi, din păcate pentru noi, s-a încheiat cum s-a încheiat. Asta este, când iei goluri la ultima fază din prima parte şi la prima din a doua repriză, nu prea mai ai ce face şi jocul se cam termină. Abia pe final am reuşit să dăm şi noi acel gol, unul meritat, pentru care băieţii mei au muncit mult şi am mai spălat din ruşine. Vreau să spun că nu am considerat acest meci ca un derby, nici măcar unul al orgoliilor. Eu aşa am simţit atmosfera. Însă, cele două echipe (n.red. CSM Râmnicu Vâlcea şi Metalul Reşiţa) sunt destul de bune pentru nivelul Ligii a II-a, practică un joc frumos şi cred că vor ajunge ambele în play-off. Vă aşteptăm în retur la Reşiţa să ne recuperăm punctele pierdute la Vâlcea”, a mărturisit antrenorul oaspeţilor.


Pană: „E normal ca patronul să se mai bage peste antrenor la alcătuirea echipei. Se întâmplă peste tot! Doar el ne plăteşte, nu?”


Neputând face faţă „tirului” de întrebări venit din partea jurnaliştilor prezenţi în sala de conferinţe, antrenorul de la Metalul Reşiţa s-a văzut prins într-un „clinci” în care a trebuit să recunoască faptul că noul patron de la Metalul Reşiţa (şi fostul de la CSM), Cătălin Rufă, oferă înaintea partidelor anumite „indicaţii” tehnicienilor asupra fotbaliştilor ce ar trebui folosiţi în respectivul meci. Chiar dacă a recunoscut acest aspect, Pană a găsit repede şi un „alibi”, argumentând cu faptul că dacă patronul este cel care finanţează echipa, antrenorul trebuie să se mai consulte cu acesta şi chiar să îl asculte. În plus, principalul de la Metalul Reşiţa a afirmat că atât staff-ul tehnic, cât şi fotbaliştii sunt cu salariile la zi, lucru inedit pentru o echipă patronată de bucureşteanul Cătălin Rufă (trebuie să ne amintim că nu mai departe de anul trecut, jucătorii de la CSM înregistrau restanţe salariale şi de trei-patru luni).

„Antrenorul trebuie să se ocupe de echipă. Eu de asta am fost adus la Reşiţa. Acum ce vreţi să ştiţi? Dacă patronul se bagă la alcătuirea echipei şi decide numele jucătorilor care intră pe teren. Eu vă spun că nu e aşa. Dar trebuie să mă mai consult câteodată cu patronul! El mă plăteşte şi sunt suficient de deştept încât să ascult sfaturile lui. Peste tot e aşa, chiar şi la Liga I. Dacă patronul dă banii, e normal să se intereseze de echipă. Doar el ne plăteşte, nu? Şi, în plus, eu cred că o persoană precum domnul Rufă e de apreciat, nu de contestat. Nu vedeţi ce greu e în fotbal acum când nu mai sunt aşa mulţi bani ca înainte? Cei care bagă bani în fotbal sunt de apreciat! De asemenea, ţin să precizez că şi conducerea oraşului Reşiţa ne sprijină destul de mult şi avem condiţii bune de antrenamet pentru nivelul Ligii a II-a. Tocmai de aceea, cred că suntem una dintre surprizele plăcute ale campionatului şi avem forţa să ajungem în play-off şi chiar să ne luptăm pentru promovarea în Liga I”, a încheiat optimist antrenorul de la Metalul Reşiţa.