
Oportunitate pentru oamenii de cultură: Experții evaluatori pot participa la formarea comisiilor de evaluare
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Administraţiei Fondului Cultural Naţional anunță că invită toți experţii evaluatori independenţi să-și depună candidaturile pentru formarea comisiilor de evaluare a proiectelor/programelor culturale care vor fi depuse spre finanţare în sesiunea I/ 2017.
În rândurile următoare, redăm integral comunicatul de presă la care facem referire:
„Candidatura se va depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online accesibilă la http://www.apps.afcn.ro/ urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză. Acreditarea expertizei în evaluarea proiectelor de către un organism abilitat constituie un avantaj. Procesul demarează prin crearea unui cont de profil pentru care se introduce o adresă de e-mail validă, numele și prenumele și o parolă. Pentru a evita atacurile online vi se cere să parcurgeţi o etapă de verificare a identităţii (bifaţi „I’m not a robot” – „Nu sunt un robot”) și selectaţi imaginile conform cerinţelor din textul indicator).
Proiectele și programele culturale însumează zece arii tematice: Arte Vizuale, Teatru, Muzică, Dans, Intervenție Culturală, Rezidențe de creație, Educație prin cultură și promovarea culturii scrise, Patrimoniu cultural material, Patrimoniu cultural imaterial și Programe multianuale. Procesul de evaluare se desfășoară on-line și nu necesită prezenţa expertului în București pe parcursul evaluării, care va avea o durată de 27 de zile calendaristice. Evaluarea proiectelor este o activitate remunerată.
Precizăm că, în conformitate cu legea, NU POATE FI EVALUATOR o persoană care:
• are proiecte depuse spre finanţare la secţiunea respectivă;
• face parte din echipa unui proiect înscris spre finanţare la secţiunea respectivă;
• are statut de funcţionar public.
Pentru proiectele multianuale, în mod special, se recomandă experienţă în evaluarea și/sau derularea de proiecte inter/multidisciplinare și o bună cunoaștere a tendinţelor din cultura contemporană. În măsura în care doriţi, puteţi aduce completări profilului dumneavoastră Înscrierile se fac exclusiv folosind aplicaţia on-line, până cel târziu la data de 03 octombrie 2016. Nu se acceptă altă modalitate de transmitere a candidaturii: e-mail, format letric, Facebook etc.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul nostru – www.afcn.ro.”