Oltchim şi HCM Baia Mare domină Liga Naţională


faza_handbal1• cele două vor fi adversare, la finele acestei săptămâni

Rezultatele partidelor din cadrul etapei a X-a a Ligii Naţionale de handbal feminin au confirmat perioada foarte bună pe care o traversează două dintre cluburile angrenate în această competiţie. Dacă marţea trecută, galacticele de la CS Oltchim au învins-o fără să forţeze pe HC Dunărea Brăila (scor 30-22), în week-end, nici maramureşencele de la HCM Baia Mare nu au întâmpinat prea mult obstacole în tentativa de urmărire a vâlcencelor, câştigând două puncte în urma victoriei obţinută în compania formaţiei Danubius Galaţi (scor 33-28).

Cele mai în formă grupări din turul campionatului vor avea cu siguranţă multe de oferit iubitorilor handbalului, la finele acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 26 ianuarie, atunci când Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare va găzdui marele derby al Ligii Naţionale, între Handbal Club Municipal din localitate şi CS Oltchim. Pentru vâlcence, acest meci în compania unei formaţii puternice din întrecerea internă va reprezenta un test extrem de util în vederea abordării primei partide din grupele principale ale Ligii Campionilor: Oltchim – Rail Cargo Hungaria, programat în data de 3 februarie, la Râmnicu Vâlcea.

Meci cu năbădăi la Zalău

Revenind la etapa a X-a din cadrul Ligii Naţionale (penultima a turului), trebuie precizat faptul că, pe lângă cele două partide prezentate anterior, această rundă a mai pus „pe tapet” alte trei întâlniri. Cea mai spectaculoasă dintre acestea s-a disputat vineri, la Zalău. Handbalistele gazdă, pregătite de selecţionerul echipei naţionale, Gheorghe Tadici, aveau mare nevoie de un succes împotriva vicecampioanei ultimelor două sezoane, Universitatea Jolidon Cluj. Sălăjencelele au început mai bine partida, ţinându-le „în corzi” pe clujence în prima repriză, evoluţie ce le-a permis să intre la „cabine” în avantaj (scor 16-12). Pe parcursul reprizei secunde, zălăuancele au slăbit însă ritmul, iar clujencele au redus „handicapul” de pe tabela de marcaj, preluând conducerea cu câteva minute înaintea finalului. Exasperat de prestaţia elevelor sale, Gheorghe Tadici şi-a revărsat nervii asupra celor doi arbitri doljeni Barcan şi Ciurea, fiind chiar foarte aproape de a-l lovi cu capul în plină figură pe unul dintre ei. Imediat după această fază, petrecută în minutul 56, selecţionerul a fost avertizat cu cartonaşul roşu şi trimis în tribune. Handbalistele de la HC Zalău au găsit însă puterea de a se lupta până în ultima secundă a întâlnirii, „smulgând” in-extremis un punct preţios pentru ele, după ce partida s-a încheiat la egalitate (30-30).

Sâmbătă, Simona Gogârlă a obţinut prima ei victorie în Liga Naţională, în calitate de antrenor. Chiar dacă formaţia pe care o pregăteşte (CSM Ploieşti) ocupa ultima poziţie înaintea acestei etape, fosta mare jucătoare din naţionala României a reuşit să-şi motiveze elevele, municipalele cunoscând pentru prima dată în acest sezon „gustul” victoriei. „Nefericitele” care au cedat pe terenul fostei lanterne roşii au fost moldovencele de la HCM Roman, acestea fiind învinse cu 23-18. Într-un alt joc, disputat tot sâmbătă, Corona Braşov a trecut cu mari emoţii, pe propriul teren, de bucureştencele de la Club Sportiv Municipal. Chiar dacă erau conduse la pauză (13-14), braşovencele pregătite de Mariana Târcă au reuşit să revină în actul secund, impunându-se în cele din urmă la un singur gol diferenţă (28-27).

Rezultatele etapei a X-a

CS Oltchim – HC Dunărea Brăila 30-22 (16-10)

HC Zalău – Universitatea Jolidon 30-30 (16-12)

Corona Braşov – CSM Bucureşti 28-27 (13-14)

CSM Ploieşti – HCM Roman 23-18 (13-10)

Danubius Galaţi – HCM Baia Mare 28-33 (12-14)

SCM Craiova a stat

Clasamentul Ligii Naţionale

# Echipă M V E Î P

1.CS Oltchim 9 9 0 0 18

2.HCM Baia Mare 9 7 0 2 14

3.Corona Braşov 9 6 0 3 12

4.Jolidon Cluj 10 5 2 3 12

5.HC Dunărea Brăila 9 5 0 4 10

6.HC Zalău 9 4 2 3 10

7.HCM Roman 9 3 1 5 7

8.CSM Bucureşti 9 3 0 6 6

9.SCM Craiova 9 1 2 6 4

10.CSM Ploieşti 9 1 2 6 4

11.Danubius Galaţi 9 1 1 7 3

Programul etapei a XI-a (ultima din tur)

HCM Baia Mare – CS Oltchim

Sâmbătă, 26 ianuarie

HCM Roman – Danubius Galaţi

CSM Bucureşti – CSM Ploieşti

SCM Craiova – Corona Braşov

HC Dunărea Brăila – HC Zalău

Se vor disputa miercuri, 30 ianuarie

Universitatea Jolidon Cluj va sta