Olimpiada la disciplinele tehnologii și-a desemnat câștigătorii


La finele săptămânii trecute, s-a desfăşurat etapa națională a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, în 10 județe organizatoare pentru cele 14 domenii profesionale prevăzute în graficul olimpiadelor pentru anul școlar 2016-2017. Din județul Vâlcea au participat 19 elevi, primii clasați la etapa județeană, câte un elev de clasa a XI-a, respectiv de clasa a XII-a pentru fiecare domeniu profesional (la aceste olimpiade nu participă decât elevii din clasele a XI-a și a XII-a). La Olimpiada de Educaţie tehnologică, la clasele de gimnaziu, s-au calificat pentru etapa naţională patru elevi, câte unul din fiecare clasă (V-VIII). Județul a avut participanți pentru 11 domenii profesionale.
Competiția a constat în două probe de concurs: proba scrisă, desfășurată pe 25 aprilie și proba practică, desfășurată pe 27 aprilie.
De la Târgu Mureș, acolo unde s-a desfășurat Olimpiada pentru Domeniile Industrie alimentară și Analiza produselor alimentare, elevii vâlceni s-au întors cu mențiune la clasa a XI-a, prin Ioana Roxana Ibrac, de la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, pregătită de profesorii Carmen Miroiu și Corina Popescu. Tot cu o mențiune, la clasa a XII-a, a venit Răzvan Chirilă, de la Liceul Tehnologic „Oltchim” Râmnicu Vâlcea, pregătit de profesorii Ionela Simona Popescu și Manuela Camelia Popescu.
Județul Vâlcea a avut onoarea să organizeze Olimpiada la domeniile electric, electrotehnic, electromecanic și Electronică, automatizări, telecomunicații. Colegiul Energetic a fost gazda acestei competiții. Pentru domeniul electric, electrotehnic, electromecanic, premiul al III-lea la clasa a XI-a a fost obținut de elevul Răzvan Gheorghe Belei de la Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu, pregătit de profesorii Mirela Toma, Liliana Govoreanu, Luminița Manea, Aron Vladu, Viorel Torai0 și Constantin Moța.
La clasa a XI-a, domeniul Electronică, automatizări, telecomunicații, elevul Răzvan Țoghe de la Colegiul Energetic a obținut mențiune. Tot mențiune a primit și Gabriel Drăghici, elev în clasa a XII-a la Colegiul Energetic. Profesorii care i-au pregătit pe cei doi elevi sunt Mariana Marica, Monica Popescu, Irinel Filip și Marin Ancuțoiu.
Felicităm elevii participanți și profesorii care i-au pregătit și i-au sprijinit în această competiție națională și le dorim succes în activitatea viitoare.