Mai în glumă, mai în serios: Prefectul, nevoit să rezolve problemele spălării mașinilor și a yalelor nefuncționale


Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin (foto), a fost nevoit ca, la venirea sa în instituție, să rezolve probleme de genul curățeniei, spălatul mașinilor sau al yalelor nefunc­ționale. Tocmai de aceea, reprezentantul Guvernului în teritoriu, mizând pe principiul eficienței, va trece, acolo unde este nevoie, la reorganizarea anumitor servicii din instituție.
„A trebuit să rezolv probleme ce țin de curățenie, mașini care nu erau spălate, câte chei sunt în Prefectură sau câte yale nu sunt funcționale.Chiar mi-am pus la un moment dat întrebarea cum de nu m-am ocupat prima dată de acestea. Cred că este nevoie de un administrator”, a declarat prefectul Florian Marin.
Reprezentantul Guvernului aplică, pe lângă principiul eficienței și cele ce țin de legalitate și transparență. Dacă în privința transparenței a decis ca, la fiecare final de lună, în ultima săptămână, să organizeze câte o conferință de presă, în privința legalității va discuta cu edilii privind problemele administrațiilor publice locale, a legalității actelor întocmite.
Primii pași în transparență au fost făcuți: o primă întâlnire cu mass-media, o pagină personală a prefectului și o pagină a Instituției Prefectului, pe o rețea de socializare.