Ziua Europei, marcată la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”


Data de 9 mai – Ziua Europei – va fi marcată așa cum se cuvine pe meleagurile vâlcene. Unul dintre punctele importante de pe harta județului în care va fi sărbătorită data de fondare a Uniunii Europene este Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. Reprezentanții acestei instituții, alături de cei ai Centrului Europe Direct Vâlcea din incinta bibliotecii, au pregătit o suită de evenimente pentru oaspeții care le vor trece pragul în această importantă zi de 9 mai.

Vizitatorii sunt așteptați la un veritabil tur prin „Europa dulce”

Startul acțiunilor va fi dat în această dimineață, de la ora 09.00. În Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene se va desfășura concursul de cultură generală intitulat „Frumusețea minții tale”. Miza acestei întreceri destinată tinerilor este reprezentată de verificarea cunoștințelor de cultură generală, dar și de câștigarea unui laptop sau a unei tablete performante.
Cu începere de la ora 12.00, punctul de maxim interes al zilei se mută în Holul Mare al instituției. Reprezentanții Centrului Europe Direct din județul nostru au pregătit două evenimente, unul dintre ele „amenințând” supremația zilei. Este vorba despre efectuarea unui tur prin „Europa dulce”. Participanții vor avea posibilitatea de a vizita standurile cu produse de patiserie specifice mai multor țări de pe continent. Anticipăm că acest moment se va bucura de o mare trecere în rândul vizitatorilor, cunoscută fiind experiența ultimilor ani. De amintit și faptul că prăjiturile care vor fi degustate în cadrul proiectului, cu specificul mai multor țări europene, au fost pregătite în cofetăriile din județul nostru special pentru acest moment. Tot cu începere de la ora 12.00 se va desfășura și o acțiune de tip „Treasure hunt”.
Seria manifestărilor se va încheia tot în Holul Mare al bibliotecii. Cu începere de la ora 15.00, aici este programat un alt concurs destinat tinerilor, intitulat simbolic „Talente de voluntar”. Acțiunea este organizată, de asemenea, de către reprezentanții Centrului Europe Direct Vâlcea.