Oferta culturală de week-end: „Magazinul fermecat” și „Vermine Radiante” pe scena Teatrului Anton Pann


Ca în fiecare sâmbătă, la sediul Teatrului „Anton Pann” au loc câte două spectacole. Începând cu ora 11.30 cei mici se pot bucura de cele mai noi spectacole, și nu numai, lucrate cu mare drag în această vară de către actorii păpușari ai teatrului, iar de la ora 19.00 cei mari sunt așteptați, la fel, să vizioneze producții mai noi sau din alți ani, spectacole care s-au bucurat de succes.
În această sâmbătă de 11 noiembrie, de la ora 11.30, Teatrul Anton Pann le propune celor mici o poveste frumoasă, o poveste din care vor învăța că toate lucrurile se întâmplă la timpul lor. În “Magazinul fermecat” Tina, eroina din spectacol, din dorința de a-și însuși cea mai frumoasă jucărie din magazin, neascultătoare ca mai toți copiii, fără să-și dea seama intră într-un mare bucluc. Singurul care intuiește pericolul în care a intrat este prietenul ei adevărat Iepurașul. Spectacolul este despre dorința omului de a vrea și a avea. Dacă ea va învăța ceva din tot ce i se întâmplă, trecând peste multe obstacole, vom vedea în spectacol.
Mânuitori păpuși – Viorica Stamate, Marina Măgală, Mioara Dospina, Felicia Ștefan, Marinela Tătaru și Cristi Bulagea. Regia tehnică, Dorel Perpelea. Voci: Tina – Marina Măgală; Iepurasul, Negustorul – Valentin Ligi; Piticul Mincinos, Zâna Nopții – Lidia Stratulat; Piticul Bosumflat – Cristian Alexandrescu.
Tot în această sâmbătă de 11 noiembrie, dar începând cu ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann va avea loc reprezentația spectacolului „Vermine Radiante”, un spectacol în care ne vom întâlni cu trei actori deja cunoscuți publicului vâlcea, iubitor de teatru: Ana Șușca, Andrei Brădean și Szász Réka. Împreună cu regizorul spectacolului, cu Botoș Balint, cei patru ne propun o piesă cu un profund mesaj social, o dramă psihologică. Jocul actorilor, din nou vă spunem, este la superlativ. Nu ai cum să nu remarci consumul excesiv de energie al lui Andrei Brădean care, ca de obicei, face un rol de zile mari. Mergeți să-i vedeți, în felul acesta o să vă convingeți de ce actori are Teatrul Anton Pann, buni domnule, foarte buni!
Invitație la teatru și în Scuarul Mircea cel Bătrân
Sâmbătă, 11 noiembrie, continuă seria spectacolelor organizate în Zona Centrală a municipiului. Teatrul Municipal ”Ariel” îi invită pe iubitorii artei dramatice la ora 11.00 în Scuarul Mircea cel Bătrân la un spectacol de animaţie stradală cu piesa ”Păpuşi lumeşti”, după texte de Vasile Alecsandri, regia şi scenografia Dan Constantin, cu Gabriel Popescu, Dan Constantin, Camelia Constantin, Julliet Attoh, Mădălina Floroaica, Ionuţ Mocanu şi Cătălina Sima. În următoarele două week-end-uri – în funcţie şi de condiţiile meteorologice – sub genericul ”Ne vedem «La Ceas»!”, în centrul Râmnicului urmează să se mai desfăşoare un concert cameral al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” şi un spectacol de teatru de păpuşi al Teatrului ”Ariel”.