OBȚINEREA DE FINANȚARE pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea dispensarului medical din Olteni – Bujoreni rămâne o prioritate pentru deputatul Laurențiu Cazan și primarul Gheorghe Gîngu


 Așa după cum v-am mai informat prin intermediul ziarului nostru, deputatul liberal de Vâlcea Laurențiu Cazan, a făcut, în urmă cu mai bine de o lună de zile, unele demersuri pentru a afla care sunt cauzele pentru care se întârzie exagerat de mult (deja mai bine de doi ani) aprobarea proiectului care vizează „Finanțarea, reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea dispensarului medical din satul Olteni, comuna Bujoreni”. Dosarul care conține proiectul respectiv a fost depus la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), aceasta fiind instituția care ar trebuie să aprobe și finanțarea.
Pentru a grăbi aprobarea acestui proiect, deputatul Laurențiu Cazan i-a transmis titularului portofoliului de la MDLPA, ministrul Attila Zoltan-Cseke, o listă cu principalele argumente pentru care se impune urgentarea aprobării acestui proiect care, odată finalizat, ar însemna o mai bună posibilitate de îngrijire a sănătății cetățenilor din comuna Bujoreni (și nu numai).

Ce i-a scris deputatul Cazan ministrului Cseke?

În rândurile de mai jos, vă prezentăm principalele argumente pe care Laurențiu Cazan i le-a prezentat ministrului Attila Zoltan-Cseke în vederea urgentării aprobării finanțării pentru dispensarul din satul Olteni al comunei Bujoreni.
„Proiectul de investiții «Finanțarea, reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea dispensarului medical din satul Olteni, comuna Bujoreni» este absolut necesar pentru dezvoltarea comunei. Satul Olteni are nevoie de un centru modern de investigații, tratamente și urgențe pentru locuitori. Din păcate, dosarul este depus de doi ani și nici până acum nu există ceva concret. Investiția ar servi pentru unul dintre drepturile fundamentale ale cetățeanului, mai exact dreptul la viață prin asigurarea unor servicii medicale de calitate, de prim-ajutor în cazul unor accidente sau diverse afecțiuni ce necesită o intervenție medicală imediată. Problema majoră o reprezintă faptul că locuitorii au o vârstă înaintată, care nu le permite deplasarea la alte centre medicale din afara localității”, au fost unele dintre argumentele deputatului Laurențiu Cazan.
„Această investiție ar putea atrage tineri medici specialiști, deoarece le va asigura condițiile necesare desfășurării activității, fiind o oportunitate de a lucra la standarde înalte. Sănătatea și educația sunt motorul dezvoltării sociale. Modernizarea și dotarea dispensarului medical ar îmbunătăți și asigura servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii comunei Bujoreni, ar asigura spații adecvate pentru desfășurarea în condiții de maximă calitate a actului medical atât pentru medic, cât și pentru pacienți, ar fi o oportunitate pentru tinerii specialiști, ar degreva sistemul sanitar al municipiului Râmnicu Vâlcea și ar facilita accesul la actul medical pentru cetățeni. Mai ales pentru bătrâni, cronici și persoane cu dizabilități”, a mai punctat reprezentantul liberal al județului nostru în Camera Deputaților.