O SINGURĂ OFERTĂ pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu


Miercuri, 20 octombrie 2021, a avut loc depunerea ofertelor pentru etapa a II-a (Propuneri Tehnice și Propuneri Financiare) pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare și Execuție „Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2, Boița – Cornetu”, după cum ne-au anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
„Până la termenul limită de depunere a ofertelor s-a înscris următorul ofertant: TICARET MAPA – TICARET CENGIZ. Menționăm faptul că etapa I a procedurii de licitație restrânsă «Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu» a fost finalizată în data de 23.07.2021 fiind transmise și invitațiile de participare la etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor către cei șase candidați precalificați la prima etapă”, se arată în comunicatul CNAIR.

Sectorul de autostradă din nordul Vâlcii costă aproape un miliard de euro (fără TVA)!

„Operatorii economici interesați au avut la dispoziție un termen inițial de două luni pentru pregătirea ofertelor (20.09.2021), care a fost ulterior prelungit cu încă o lună, până la data de 20.10.2021. A fost astfel asigurat un termen mai mult decât suficient pentru pregătirea ofertelor. Valoarea estimată a contractului este de 4.635.473.646 lei fără TVA. Traseul are o lungime de 31,33 km, iar sursa de finanțare prevăzută este reprezentată de fondurile europene nerambursabile”, se mai laudă reprezentanții CNAIR.
În context, mai este de amintit că termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție (deci 68 de luni pentru întregul tronson de autostradă.
Această secțiune care ajunge în nordul Vâlcii conține ca principale lucrări 49 de poduri și viaducte, șapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 metri și 1590 metri, dar și un ecoduct în zona satului Lazaret (comuna Boița) din județul Sibiu.
Sursă foto: Arhivă