O întrebare aproape retorică: de ce sindicaliștii vâlceni nu vor la mitingul ALFA?


• oamenii lui Vâncea nu sunt preocupați de legea salarizării unice și nici solidari cu colegii de suferință din țară

Azi, între orele 11.00 şi 15.00 se va desfăşura, la Palatul Parlamentului (intra­rea dinspre Izvor), un miting de protest faţă de prevederile proiectului Legii-Cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice:
„Manifestanţii vor solicita Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, cameră decizională, să adopte şi să susţină amendamentele propuse de organizaţiile sindicale. Sindicatele din administraţia publică au înaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare pentru administraţia publică locală. În lipsa acestor grile, practic, administraţia locală devine un teritoriu integral politizat care, în locul profesionalizării serviciilor către populaţie, prin criterii clare și printr-o salarizare unitară în întreaga administraţie, va fi la mâna, pixul şi interesele de moment ale celor de la putere. Stabilirea nivelului salariilor de bază exclusiv de către aleşii locali, care nu au competenţa necesară în acest domeniu, fiind aleși politic și nu după competențe precum lucrătorii din domeniu, va duce la politizarea excesivă a funcţiei publice, la un nou val de discriminări în administraţia publică locală şi la menţinerea şi adâncirea haosului din sistem. Această măsură propusă de partidul de guvernare prin legea salarizării este doar un prim pas într-un program mai amplu de subordonare politică a actului administrativ, care va fi continuată prin procesul descentralizării, realizat în principal după considerente şi interese politice şi nu de eficienţă.
NU politizării administrației publice locale! Respect și demnitate pentru toți salariații!”
Potrivit conducerii UST Cartel Alfa Vâlcea, din partea funcționarilor publici din județul nostru interesul pentru acest miting este zero!