O acțiune utilă pe tema „Combaterii traficului de fiinţe umane”


La începutul acestei săptămâni, la Tabăra Cozia din județul nostru a avut loc, în cadrul Campaniei Naționale de Prevenire a Traficului de Persoane, o utilă acţiune intitulată „Deschide ochii”.

La această activitate au luat parte elevii aflați în tabără și cadre didactice. Din partea instituțiilor implicate au participat: comisar șef Constantin Niţă și inspector de specialitate Carmen Crina Mihăilă, de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, profesor psihopedagog Elena Daniela Sandu, coordonator în cadrul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopeda­gogică Vâlcea, inspectori ai Inspectoratului Școlar Județean.

Activitatea educativă desfășoară și în vacanță, are așadar și valențe extrașcolare.

Scopul acesteia a fost  creșterea conștientizării cu privire la riscurile traficului de persoane, informarea și sensibilizarea populației și întărirea capacității de autoprotecție la amenințările acestui fenomen.

Cu această ocazie s-a vorbit celor prezenți despre implicaţiile fenomenului traficului de persoane, li s-au prezentat un film educativ cu temă specifică, li s-au distribuit materiale promoționale campaniei, Au urmat discuţii libere pe marginea temei dezbătute.

Această întâlnire a făcut parte din Programul Judeţean „Combaterea traficului de fiinţe umane”, derulat la nivelul judeţului Vâlcea sub patronajul Consiliului Judeţean, Instituţiei Prefectului, Autorității Teritoriale de Ordine Publică, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului  Şcolar Judeţean, Autorității de Sănătate Publică, cât și Agenţiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Piteşti, autorități implicate într-o campanie inițiată în tot cuprinsul țării pentru respectarea în totalitate a standardelor  privind eliminarea acestui trafic, pentru protecția victimelor acestui fenomen deosebit de nociv.

prof. Ana Gabriela Ene,

inspector şcolar general