NOI PRECIZĂRI cu privire la o inițiativă legislativă de succes a deputatului Eugen Neață


Săptămânile trecute, ziarul nostru a prezentat informații despre inițiativa legislativă a deputatului Eugen Neață, care permite conducătorilor auto să conteste un document de contravenție și la adresa unde locuiesc, nu numai la adresa la care au fost sancționat (OG 2/2001). Acesta a fost o inițiativă bine primită de către șoferi, dar și de către reprezentanții firmelor de transport din România, ea fiind acum în vigoare acum pe tot cuprinsul României. Astfel, fiecare șofer se poate adresa instanțelor de judecată din circumscripția în care domiciliază pentru a-și apăra drepturile, deci cu cheltuieli minime de bani și de timp.
Zilele trecute, deputatul de Vâlcea Eugen Neață a anunțat că au apărut și unele situații în care organele de control continuă să aplice prevederea din Codul Rutier (OU 195/2002), care îi obligă pe șoferi să se adreseze în apărarea lor doar instanțelor judecătorești care acționează la locul faptei, și nu în funcție de domiciliu.

Care sunt soluțiile?

Pentru înlăturarea acestui aspect, deputatul Eugen Neață a anunțat că a identificat și soluțiile necesare.
„Am reluat întregul proces de modificare a legislației, de data aceasta a articolului cu pricina din Codul rutier. De curând, modificarea propusă de mine a primit avizul pozitiv al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților. Urmează Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Comisia pentru transporturi și infrastructură și Comisia juridică. În fapt, această modificare legislativă nu face decât să pună de acord o modificare deja realizată cu alta, contradictorie, rămasă în vechiul text al Codului Rutier. Folosesc prilejul pentru a mulțumi tuturor colegilor mei care au susținut deja prin votul din comisii această inițiativă și, anticipat, celor care o vor susține în dezbaterile viitoare. La fel ca data trecută, oamenii așteaptă cu nerăbdare îngăduința de a-și apăra drepturile în fața instanțelor judecătorești de acasă de la ei, fără complicații costisitoare și inutile. Ca inițiator de legi și de modificări legislative de utilitate pentru români, am ținut să relatez despre acest caz mai puțin obișnuit, de punere de acord a prevederilor opuse din legi diferite, aflate în acțiune în același timp”, a precizat deputatul Eugen Neață.