„Necesitățile sunt mult mai mari. Mare lucru n-ai ce face cu acești bani”


ion sandu edil 2Hewlett-Packard

• sunt de părere primarii Sandu din Perișani și Dediu din Păușești-Măglași, referindu-se la ultimele sume alocate de CJ Vâlcea
• edilii Nicolae din Câineni și Cârstina din Orlești, mulțumiți
Primăriile vâlcene au primit, pe ultima sută de metri, bani pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală sau a proiectelor de infrastructură. Mare parte din ele s-au ales cu aproximativ 33 mii lei, excepție făcând localitățile care, la celelalte împărțiri, nu s-au ales cu prea mulți bani sau chiar nu au văzut un leu.
Ion Nicolae, primar Câineni: „Și acești bani, 33 mii lei, sunt bineveniți. La noi situația e destul de delicată. Pentru terenul de sport am făcut credit bancar și trebuie achitat TVA-ul. Chiar ne gândeam de unde putem face rost de bani. În plus, au apărut și lucrări neprevăzute, în valoare de 60.000 lei. Conducta de apă traversa terenul și a trebuit deviată. Am făcut o cale de acces a cetățenilor la gospodării, am mutat gardurile la două proprietăți cu acordul oamenilor. Practic, am avea nevoie de 1,1 miliarde lei vechi. Acum, și acești bani contează”.
Ion Sandu, primar Perișani (foto stânga): „33 mii lei în condițiile în care am facturi de achitat de 1 miliard lei vechi. Mare lucru n-ai ce face cu acești bani”.
Constantin Cârstina, primar Orlești: „Cu acești bani, am încheiat tot ce însemna datorie, arierate. Cu Strabagul suntem pe 0, așa și cu celelalte datorii. Încheiem anul cu bine”.
Alexandru Dediu, primar Păușești-Măglași (foto dreapta): „Banii, 33.000 lei, merg pe arierate, susținerea proiectelor, dar necesarul e mult mai mare. Altele sunt de fapt necesitățile și urgențele”.
Concluzia: unii edili sunt mulțumiți, orice ban contează, în timp ce alți primari sunt total nemulțumiți de ultimele sume alocate comunităților pe care le deservesc.