Munteanu: „Avem un ascendent moral faţă de adversari”


• oficialul de la CSM crede că echipa râmniceană poate obţine la Târgu Mureş prima victorie în deplasare din acest sezon


Managerul general al Clubului Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu, a declarat recent, pentru site-ul oficial al clubului, că îşi doreşte foarte mult ca gruparea pe care o conduce să „lege” primele victorii din acest sezon, după succesul obţinut runda trecută, pe teren propriu, cu Metalul Reşiţa. Oficialul de la CSM a mai precizat că în eventualitatea în care echipa sa nu va reuşi să câştige toate cele trei puncte puse în joc la Târgu Mureş, va exista din nou o presiune suplimentară ce va cădea pe umerii fotbaliştilor pregătiţi de antrenorul Niculescu, care nu au izbutit încă să câştige vreun meci în deplasare. Munteanu a mai amintit şi de faptul că, în sezonul trecut, pe când formaţia pe care o conducea se numea Damila Măciuca, vâlcenii s-au impus de două ori în faţa târg-mureşenilor, motiv pentru care fotbaliştii de la CS Municipal ar trebui să aibă un ascendent moral în faţa ardelenilor.

„Mă bucură faptul că ultimul meci, cel cu Reşiţa, l-am câştigat de o manieră categorică. Aveam o datorie morală faţă de publicul vâlcean, cel care ne-a susţinut şi în cele două confruntări din campionatul trecut. Era necesar să demonstrăm că fotbalul vâlcean a intrat pe un drum bun, după schimbările din această vară. Toată lumea trebuie să fie conştientă că noi ne dorim performanţa, ceea ce înseamnă promovarea în Liga I. Cu răbdare, tenacitate şi ambiţie vom reuşi să ne atingem obiectivul” (…) „Nu am avut timp să savurăm victoria cu Reşiţa pentru că ne aşteaptă un nou meci greu, cel de la Târgu Mureş. Dacă nu reuşim să luăm puncte de acolo intrăm iar sub presiune. Nu trebuie să pierdem contactul cu plutonul fruntaş. Orice înfrângere te poate arunca sub linia de play-off. Acum noi suntem cei care avem un ascendent moral faţă de adversari pentru că, în sezonul trecut, ne-am impus de două ori. Sper ca cei care vor fi trimişi în teren de Claudiu Niculescu să joace fără teamă şi fără trac pentru că valoarea lor sportivă îi îndreptăţeşte să obţină un rezultat bun la Târgu Mureş”, a concluzionat managerul general Lucian Munteanu.