Municipalii o pot menţine pe Damila în „cărţile promovării”


• CSM Rm. Vâlcea – Corona Braşov, sâmbătă, de la ora 11.00
 

Etapa a XXVII-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal propune sâmbătă o rundă fără „granzii” întrecerii. Datorită numeroaselor echipe care s-au retras din campionat, trei dintre primele patru clasate nu vor avea cu cine să joace şi vor avea liber. În această situaţie se va găsi şi Damila Măciuca, ocupanta locului al treilea (38 de puncte), dar şi liderul ACS Poli Timişoara (43 de puncte) şi arădenii de la UTA (36 de puncte). Singura grupare dintre cele patru fruntaşe (adică exact cele care mai au şanse matematice la promovarea în Liga I) este Corona Braşov, ocupanta locului secund (41 de puncte). Însă, ardelenii nu vor avea deloc parte de o deplasare uşoară, ei urmând să întâlnească sâmbătă pe CSM Râmnicu Vâlcea, formaţia pregătită de Alexandru Pelici fiind una dintre cele mai redutabile, pe propriul teren, în retur.

Chiar dacă se apropie vacanţa, jocul are încă o miză destul de mare pentru municipali întrucât, în eventualitatea unui succes, ei vor risipi absolut toate „emoţiile” retrogradării, asigurându-şi matematic o nouă prezenţă pe cea de-a doua „scenă” a fotbalului românesc şi în sezonul viitor. Astfel, cu un rezultat pozitiv (de preferat chiar victorie), râmnicenii se vor ajuta atât pe ei, dar le vor face un cadou extrem de frumos şi „verzilor” lui Niculescu, Damila păstrând astfel şanse reale pentru o promovare istorică în Liga I. Deşi, prin prisma locurilor pe care le ocupă în clasament şi a motivaţiei pe care ar trebui să o aibă fotbaliştii, Corona pare favorită clară în duelul de sâmbătă, nu trebuie uitat faptul că, în tur, când balanţa era mult mai dezechilibrată decât acum, CSM Râmnicu Vâlcea, pregătită pe atunci de antrenorul Laurenţiu Tudor, a produs o mare surpriză şi s-a impus chiar în propriul fief al braşovenilor. Acest meci deosebit de important pentru fotbalul vâlcean se va disputa sâmbătă, 18 mai, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul „Municipal”, iar accesul publicului spectator va fi permis, ca de obicei, în mod gratuit.
 

Rufă: „Vrem să ne ajutăm în primul rând pe noi, nu pe Damila”


Într-un interviu acordat site-ului liga2.prosport.ro, patronul de la CSM Râmnicu Vâlcea, Cătălin Rufă, a declarat că fotbaliştii săi sunt pregătiţi pentru un meci mare în faţa Coronei, dar nu sunt motivaţi de ideea că ar putea ajuta Damila, ci se gândesc serios la faptul că ei au nevoie de puncte pentru a evita retrogradarea încă de pe acum. În plus, potrivit aceleaşi surse, patronul râmnicenilor a mai declarat că nici în meciul cu Damila, care se va disputa tot pe „Municipalul” din Zăvoi, peste două etape, jucătorii săi nu se vor da la o parte şi vor căuta să obţină maximul posibil. „Dacă vâlcenii îşi doresc o promovare a Damilei, atunci să vină în număr cât mai mare sâmbătă şi să ne susţină. Avem o echipă bună, avantajul terenului propriu, avem şi motivaţie, pentru că nu suntem încă salvaţi matematic, iar printr-o victorie, am scăpa de orice emoţie în privinţa retrogradării. Vrem să ne ajutăm în primul rând pe noi, nu pe Damila, dar dacă indirect îi sprijinim şi pe ei, eu personal mă voi bucura. Îmi doresc să promoveze Damila, ar fi o premieră absolută să obţină o nouă promovare consecutivă, este extraordinar ce a reuşit familia Niţu să realizeze cu această echipă” (…) „I-am bătut şi în tur, o putem face şi acum. Nu ne vom da în nici un caz la o parte, nu am făcut asta niciodată, nu o vom face nici acum. Vă daţi seama ce polemici vor ieşi dacă am pierde cumva cu Damila. Nici jucătorii nu uită orgoliile din tur, declanşate de cei de la Damila. Eu cred că este foarte greu să ne bată Damila în Zăvoi, ei nu au jucători care să facă diferenţa, cu excepţia lui Matache. Ar mai fi Bogdan Geantă, care la noi juca excelent ca vârf împins, dar acum, pe stânga, nu mai dă randament”, a completat Cătălin Rufă.
 

Clasament


#        Echipă                  M      V       E       Π       Glv.            P

1.Poli Timişoara            22      12      7        3        37-17          43

2.Corona Braşov           21      12      5        4        33-17          41

3.Damila Măciuca          21      11      5        5        29-19          38

4.UTA Arad                  22      10      6        6        26-15          36

5.FC Bihor Oradea         21      7        8        6        30-27          29

6.CS Mioveni                22      6        10      6        25-22          28

7.FCM Tg. Mureş           20      8        4        8        24-24          28

8.FC Argeş Piteşti          20      8        3        9        27-25          27

9.CSM Rm. Vâlcea         20      8        3        9        24-26          27

10.Luceafărul Oradea     21      5        8        8        20-25          23

11.FC Maramureş           20      5        6        9        20-32          21

12.FC Olt Slatina            20      3        9        8        19-25          18

13.Unirea Alba Iulia        21      3        2        16      12-49          11

14.Voinţa Sibiu              0        0        0        0        0-0              0

15.FC Timişoara            0        0        0        0        0-0              0

*locurile 1-2 promovează în Liga I, iar 12-15 retrogradează în Liga a III-a


Programul etapei a XXVII-a
 

Sâmbătă, 18 mai, ora 11.00:

CSM Râmnicu Vâlcea – Corona Braşov

FC Maramureş B. Mare – FC Bihor Oradea

Luceafărul Oradea – FC Olt Slatina

FC Argeş Piteşti – Unirea Alba Iulia

Sâmbătă, 18 mai, ora 13.00:

FCM Târgu Mureş – CS Mioveni 

Damila Măciuca şi ACS Poli Timişoara vor sta
 

Numărul de meciuri şi adversarele echipelor cu şanse la promovare, în ultimele patru etape ale sezonului
 

ACS Poli Timişoara (2 meciuri): FC Maramureş-deplasare, FC Bihor-acasă.

Corona Braşov (3 meciuri): CSM Râmnicu Vâlcea-deplasare, FC Argeş-acasă, FCM Târgu Mureş-deplasare.

Damila Măciuca (3 meciuri): Luceafărul Oradea-acasă, CSM Râmnicu Vâlcea-deplasare, FC Argeş-acasă.

UTA Arad (2 meciuri): FC Maramureş-acasă, FC Bihor-deplasare.