Municipalii încep mâine în noul sezon al ligii secunde


• FC Olt Slatina – CSM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11.00


Cu lotul de jucători, staff-ul tehnic şi de conducere modificate din temelii, noul CSM Râmnicu Vâlcea (construit pe „scheletul” fostei echipe Damila Măciuca) porneşte la drum în viitorul sezon din Liga a II-a cu planuri îndrăzneţe şi obiective pe măsură. Bazându-se pe stabilitatea financiară din cadrul clubului, antrenorii şi jucătorii se pot concentra pe ceea ce au de făcut în noul campionat, unul la finele căruia întreaga suflare fotbalistică din Vâlcea speră ca visul revenirii unei echipe din judeţul nostru pe prima „scenă” românească, ce se tot amână de aproape trei decenii, să devină, în sfârşit, realitate. Iar primul meci al echipei Râmnicului în noua ediţie a Seriei Vest din Liga a II-a va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, la Slatina (cu începere de la ora 11.00), în faţa grupării locale, FC Olt.


Constantin: „Ne aşteaptă un meci greu. Slatina este un adversar demn de luat în considerare în lupta pentru calificarea în play-off”


Preşedintele formaţiei din Zăvoi, Gheorghe Constantin, a atras atenţia înaintea partidei de la Slatina că FC Olt este un adversar puternic, care s-a întărit mult în pauza de vară, cele mai sonore transferuri fiind reprezentate de cei doi atacanţi de culoare, care au evoluat sezonul trecut pentru echipe din judeţul Vâlcea, Jean-Christian N’Kongue (CSM Râmnicu Vâlcea) şi Francisc Agbleta (FC Oltchim şi Voinţa Orleşti), dar şi a goal-keeper-ului Răducu Mogoşanu. De asemenea, Constantin a mai declarat că jucătorii de la FC Olt formează o echipă ce se poate bate cu succes pentru accederea în play-off-ul ligii secunde. „Multă lume crede că lupta pentru calificarea în play-off se va purta doar între câteva echipe, cum ar fi Universitatea sprijinită de primăria din Craiova, Bistriţa, Târgu Mureş, UTA, FC Bihor sau Craiova lui Mititelu. Însă, nu cred că va fi chiar aşa, iar pentru accederea în play-off vor mai intra în calcule şi alte echipe. De aceea, eu spun că şi adversara pe care o vom întâlni noi sâmbătă se poate angrena cu succes în lupta pentru un loc între cele mai bune şase echipe ale campionatului. La Slatina s-au adus jucători buni în această pauză competiţională, care pot ajuta mult echipa de acolo, măcar individual. Sunt câţiva care pot face diferenţa. În mod cert, vom avea parte de un meci greu sâmbătă, trebuie să îl tratăm cu maximă seriozitate, iar jucătorii să intre concentraţi la maxim pe teren. Slatina este un adversar demn de luat în considerare în lupta pentru calificarea în play-off”, a mărturisit preşedintele Gheorghe Constantin.


Niculescu: „Revin în oraşul în care m-am născut şi în care am început fotbalul”


Jocul de sâmbătă se anunţă unul special pentru antrenorul Claudiu Niculescu, acesta urmând să întâlnească, din postura de antrenor al adversarei, exact clubul la care s-a format ca fotbalist, fostul atacant dinamovist fiind născut în Slatina. „Desigur că meciul cu FC Olt va fi unul special pentru mine pentru că revin în oraşul în care m-am născut şi în care am început de mic fotbalul. Sper să fie un joc frumos, în care ambele echipe să se angreneze cât mai bine în partidă, publicul să vină în număr mare la stadion, iar cel mai bun să învingă. Altceva nu am ce să îmi doresc” (…) „Sunt convins că ne aşteaptă un meci greu. Ambele echipe îşi doresc victoria, cu atât mai mult cei de la Slatina pentru că joacă pe propriul teren. Însă şi noi vom face tot ce este posibil pentru a câştiga şi a debuta cu dreptul în noul sezon din Liga a II-a”, a afirmat antrenorul de la CSM, Claudiu Niculescu.


Slătinenii încearcă să treacă peste eşecul din Cupă şi speră să învingă sâmbătă


Înaintea partidei dintre FC Olt Slatina şi CSM Râmnicu Vâlcea, fotbaliştii gazdă, pregătiţi de antrenorul Dan Oprescu, încearcă să îşi regăsească optimismul după ce echipa de Liga a III-a Chindia Târgovişte le-a stricat debutul, eliminându-i în turul IV al Cupei României. Mijlocaşul central al celor de la FC Olt, Alin Ignea (transferat în această vară de la Pandurii Târgu Jiu) a declarat, pentru o publicaţie din Slatina, că şocul eliminării din Cupa României a fost depăşit, iar el şi colegii săi sunt pregătiţi pentru un meci bun cu CSM, bazându-se pe aportul spectatorilor care vor veni la meci. „Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bună. În fotbal se mai întâmplă şi să pierzi, însă a trecut o săptămână de la înfrângerea suferită în Cupa României şi cred că ne-am revenit. Contează foarte mult că jucăm acasă, când ai publicul lângă tine e total altceva. Ne bazăm pe aportul spectatorilor şi sperăm să vină într-un număr cât mai mare la meciul de sâmbătă cu Vâlcea”, a comentat Ignea.


Lotul de jucători


Pentru că tot ne aflăm la startul noului sezon, se cuvine să trecem în revistă componenţa lotului de jucători, a staff-ului tehnic şi de conducere care speră să ducă CSM în prima ligă.

PORTARI: Florin Matache, Andrei Popescu, Dragoş Geantă

FUNDAŞI: Iosif Melcea, Nwabueze Samson, Ionuţ Tătaru, Ionuţ Stoica (C), Mihai Deaconescu, Cătălin Pârvulescu, Eduard Stoica, Ionuţ Briceag, Rareş Cucui

MIJLOCAŞI: Alexandru Neagu, Codruţ Lircă, Daniel Iancu, Victoraş Cataramă, Monel Cârstoiu, Ovidiu Popescu, Valentin Bărbulescu

ATACANŢI: Bogdan Geantă, Sergiu Arnăutu, Adrian Popa, Andrei Nilă, Adrian Codin, Andrei Voican, Ovidiu Mihai, Sergiu Negruţ

STAFF TEHNIC: Claudiu Niculescu (antrenor principal), Cornel Dobre, Marcel Carabageac (antrenori secunzi), Robert Tufişi (antrenor cu portarii), Adrian Albinaru (delegat), Costel Maianu, Victor Stan (maseuri)

STAFF DE CONDUCERE: Gheorghe Constantin (preşedinte), Lucian Munteanu (manager general), Bogdan Medrea (director general adjunct), George Pirnea (ofiţer de presă)


Sistemul de desfăşurare a campionatului ligii secunde s-a modificat: se joacă cu play-off şi play-out


Începând cu această ediţie de campionat, la propunerea preşedintelui CSM Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Constantin, oficialii Federaţiei Române de Fotbal au decis, în urma supunerii la vot, ca structura de desfăşurare a campionatului celor două serii din liga secundă să fie diferită de cea existentă anul trecut. Astfel, cum numărul echipelor participante a fost redus de la 16 la 12, formaţiile care vor promova/retrograda nu se vor mai decide în urma meciurilor din campionatul regulat (tur-retur, fiecare cu fiecare), ci va fi nevoie de un sistem cu play-off şi play-out. În continuare, la încheierea celor 22 de etape din campionatul regulat, vor participa în play-off primele şase clasate (locurile 1-6), respectiv în play-out ultimele şase clasate (locurile 7-12), adică va mai nevoie de disputarea altor zece etape, ţinându-se cont de punctajul realizat, în cadrul sezonului regulat, în jocurile directe dintre echipele respective. Primele două clasate din play-off vor promova în Liga I, în timp ce ultimele trei clasate din play-out vor retrograda în Liga a III-a.


Programul primei etape


Sâmbătă, 7 septembrie, ora 11.00

FC Olt Slatina – CSM Râmnicu Vâlcea

FC Bihor Oradea – UTA Arad

Olimpia Satu Mare – FC Universitatea Craiova

Minerul Motru – CS Mioveni

Sâmbătă, 7 septembrie, ora 20.00

ASA Târgu Mureş – Metalul Reşiţa

Sâmbătă, 7 septembrie, ora 20.45

CS Universitatea Craiova – Gloria Bistriţa