Municipalii doresc revanşa în faţa Ştiinţei


• în urma eşecului suferit în meciul din Cupă, fotbaliştii de la CSM întâlnesc din nou FC Universitatea Craiova, de această dată în campionat


După un debut destul de bun în noua stagiune a ligii secunde de fotbal, în care a rămas printre puţinele echipe neînvinse în urma disputării a cinci etape, CSM Râmnicu Vâlcea ocupă poziţia a doua în clasament şi are şansa de a trece în confortabilul „fotoliu” de lider dacă, sâmbătă, învinge ocupanta poziţiei a treia, FC Universitatea Craiova, iar actualul lider, Gloria Bistriţa, se „împiedică” pe teren propriu de o altă fostă prim-divizionară, CS Mioveni. Însă, duelul cu aprigii „juveţi” antrenaţi de italianul Nicolo Napoli şi sprijiniţi financiar de controversatul om de afaceri craiovean Adrian Mititelu se anunţă destul de dificil. Nu mai departe de mijlocul lunii septembrie, într-o partidă disputată în Râmnicu Vâlcea (contând pentru 32-imile Cupei României), fotbaliştii Ştiinţei s-au dovedit mai bine pregătiţi decât cei antrenaţi de Claudiu Niculescu, izbutind o calificare în dauna CS Municipal. Deşi, în mod cert au învăţat ceva după acel duel (singurul meci oficial în care au pierdut în acest sezon), municipalii au nevoie de multă determinare, încredere în forţele proprii şi, de ce nu, chiar puţină şansă pentru a obţine un rezultat pozitiv în faţa unei echipe din componenţa căreia fac parte mulţi jucători cu experienţă, majoritatea „rodaţi” pe la echipe din Liga I.


Partida se va disputa într-o locaţie inedită – Stadionul „Municipal” din Roşiorii de Vede


Însă tocmai calificarea în turul următor al Cupei României, obţinută în detrimentul grupării din Râmnicu Vâlcea, a pricinuit oficialilor echipei lui Adrian Mititelu un mare necaz. În 16-imile competiţiei, la Severin (acolo unde FC Universitatea susţine meciurile de pe propriul teren) a venit Petrolul Ploieşti, deţinătoarea trofeului şi un vechi rival al Ştiinţei. Numai că, lipsiţi atâţia ani de „gustul” derby-urilor, înfocaţii fani ai Universităţii au exagerat cu torţele şi banner-ele, Federaţia Română de Fotbal stabilind o sancţiune dură împotriva clubului: suspendarea terenului de la Severin pentru două etape şi amendă în cuantum de 90.000 lei! Astfel, eliminaţi din Cupă şi cu stadionul suspendat, oamenii lui Mititelu au fost nevoiţi să caute o altă arenă care să îi găzduiască, iar cea mai apropiată şi disponibilă pentru cea mai iubită echipă din Oltenia s-a dovedit a fi (culmea!) una din afara regiunii, tocmai Stadionul „Municipal” din Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman. Aici se va disputa partida dintre FC Universitatea Craiova şi CS Municipal Râmnicu Vâlcea, meciul fiind programat sâmbătă, 12 octombrie, cu începere de la ora 15.00.


Niculescu: „Suntem pregătiţi pentru meciul de sâmbătă”


Antrenorul principal de la CSM Râmnicu Vâlcea, Claudiu Niculescu, a declarat că este mulţumit de pregătirea pe care au efectuat-o elevii săi în ultimele zile, apreciind că aceştia au recepţionat toate sfaturile pe care le-a oferit. „Suntem pregătiţi pentru meciul de sâmbătă cu Craiova. Nu contează unde jucăm, noi trebuie să tratăm orice meci la fel, adică să intrăm pe teren gata să dăm totul pentru a obţine o victorie. Băieţii au înţeles ce trebuie să facă sâmbătă. Cunoaştem foarte bine adversarul, am mai jucat cu el şi în Cupă. Sperăm să facem un meci bun şi să obţinem cele trei puncte”, a mărturisit Niculescu.


Programul etapei a VI-a


Sâmbătă, 12 octombrie, ora 11.00

Gloria Bistriţa – CS Mioveni

CS Metalul Reşiţa – FC Bihor Oradea

Olimpia Satu Mare – Minerul Motru

Sâmbătă, 12 octombrie, ora 15.00

FC U. Craiova – CSM Râmnicu Vâlcea

Sâmbătă, 12 octombrie, ora 18.00

CS U. Craiova – FC UT Arad

Miercuri, 23 octombrie, ora 15.00

ASA Târgu Mureş – FC Olt Slatina


Clasament


Nume echipă                  M      V       E       Π       Gol.   P

1.Gloria Bistriţa            5        3        2        0        8-4    11p

2.CSM Rm. Vâlcea        5        2        3        0        7-4    9p

3.FC U. Craiova           5        2        3        0        5-2    9p

4.Olimpia Satu Mare     5        2        2        1        6-5    8p

5.ASA Târgu Mureş      5        2        2        1        4-3    8p

6.Metalul Reşiţa           5        2        1        2        8-6    7p

7.FC Olt Slatina           5        2        1        2        4-5    7p

8.CS U. Craiova           5        1        3        1        4-5    6p

9.FC Bihor Oradea        5        1        2        2        6-7    5p

10.CS Mioveni             5        1        2        2        4-6    5p

11.Minerul Motru          5        1        0        4        4-6    3p

12. UT Arad                5        0        1        4        3-10  1p

*primele şase clasate se califică în play-off, iar ultimele şase în play-out