Municipalii caută succesul care să îi ducă pe primul loc


• CS Mioveni – CSM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11.00


Cu şapte puncte acumulate după primele trei etape ale noii stagiuni din liga secundă, fotbaliştii Clubului Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea, pregătiţi de antrenorul Claudiu Niculescu, se află în „graficul” stabilit de conducerea grupării din Zăvoi, aceasta însemnând clasarea pe primele şase poziţii ale campionatului pentru a putea ataca în cele din urmă, în play-off, o promovare istorică pe care iubitorii acestui sport din judeţul nostru o aşteaptă de aproape trei decenii, de pe vremea legendarei Chimia. Aflaţi pe poziţia secundă a ierarhiei, la egalitate de puncte cu o formaţie care nu mai departe de sezonul trecut a evoluat pe prima scenă a fotbalului românesc, Gloria Bistriţa, vâlcenii au sâmbătă posibilitatea de a ocupa singuri „fotoliul” de lideri ai Seriei Vest din Liga a II-a, dar numai în condiţiile în care vor obţine un rezultat mai bun decât va înregistra, în aceeaşi rundă, echipa din Bistriţa. Însă, pentru aceasta, râmnicenii au nevoie de cât mai multe puncte acumulate pe terenul unei alte foste prim-divizionare, CS Mioveni. Întâlnirea cu formaţia argeşeană va conta pentru etapa a IV-a şi se va disputa sâmbătă, 28 septembrie, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul din Mioveni. Mai trebuie precizat faptul că, în runda imediat următoare, cea cu numărul cinci, CSM va primi, pe propriul teren, vizita „rivalei de la distanţă” de până în acest moment, Gloria Bistriţa.


Optimismul domneşte în tabăra vâlcenilor înaintea meciului de la finalul săptămânii


Partida de al cărei rezultat depinde consolidarea poziţiei grupării municipale în partea superioară a clasamentului a fost atent pregătită de antrenorii vâlceni, câştigarea celor trei puncte fiind ţinta clară pentru duelul de sâmbătă. Înaintea jocului, antrenorul secund Cornel Dobre a afirmat despre formaţia argeşeană că poate fi depăşită, însă se aşteaptă la un meci dificil având în vedere că la timona echipei din Mioveni tocmai a fost instalat un nou antrenor, iar impactul acestei schimbări se poate simţi în mod benefic pentru jucătorii echipei gazdă. „Am pregătit şi analizat în detaliu echipa Mioveniului şi eu cred că avem şanse să câştigăm, nu este un adversar de netrecut. Însă, trebuie să ţinem cont de faptul că cei de la Mioveni au antrenorul nou, iar, de regulă, jucătorii reacţionează bine la astfel de evenimente. Este bine că avem aproape toţi jucătorii din lot apţi de joc pentru că întotdeauna concurenţa este benefică. Toţi fotbaliştii noştri trebuie să fie pregătiţi să intre pe teren pentru că fiecare are şansa lui să joace”, a mărturisit Cornel Dobre.


Claudiu Niculescu va reveni pe banca municipalilor


După suspendarea de două etape primită în meciul din Cupa României cu Universitatea Craiova, antrenorul principal de la CSM Râmnicu Vâlcea, Claudiu Niculescu, a fost nevoit să urmărească ultimele meciuri pe care echipa sa le-a susţinut în campionat (ambele pe propriul teren, cu FC Bihor Oradea şi UTA Arad) de la Tribuna 0 a stadionului din Parcul Zăvoi, secundul Cornel Dobre ocupându-se cu dirijarea „municipalilor” de la marginea terenului. Sentinţa primită de principalul râmnicean expiră însă runda următoare, iar Claudiu Niculescu va putea sta pe banca tehnică a echipei sale cu prilejul meciului de la Mioveni.

Referitor la această „revenire” inedită în angrenajul grupării râmnicene, secundul Cornel Dobre a declarat: „Este bine că îi expiră suspendarea lui Claudiu şi va putea sta alături de noi pe banca tehnică. Pentru noi este destul de greu fără el pe bancă. Oricum, meritul pentru cele şase puncte pe care le-am câştigat în ultimele două etape îi aparţine în mare măsură. Claudiu a pregătit aceste meciuri, el a alcătuit unsprezecele de start şi tactica de joc”.


Programul etapei a IV-a


Sâmbătă, 28 septembrie, ora 11.00

CS Mioveni – CSM Râmnicu Vâlcea

Gloria Bistriţa – FC Bihor Oradea

Metalul Reşiţa – Minerul Motru

Sâmbătă, 28 septembrie, ora 17.00

FC U. Craiova – FC Olt Slatina

Sâmbătă, 28 septembrie, ora 19.00

UT Arad – Olimpia Satu Mare

Sâmbătă, 28 septembrie, ora 21.00

ASA Târgu Mureş – CS U. Craiova


Clasament


Nume echipă                M      V         E       Î         Gol.    P

1.Gloria Bistriţa            3        2        1        0        5-2    7p

2.CSM Rm. Vâlcea        3        2        1        0        5-2    7p

3.Olimpia Satu Mare      3        1        2        0        4-3    5p

4.FC U. Craiova            3        1        2        0        2-1    5p

5.Metalul Reşiţa            3        1        1        1        5-4    4p

6.FC Bihor Oradea         3        1        1        1        5-5    4p

7.ASA Târgu Mureş       3        1        1        1        2-2    4p

8.FC Olt Slatina            3        1        1        1        2-2    4p

9.Minerul Motru             3        1        0        2        4-3    3p

10.CS U. Craiova           3        0        2        1        2-4    2p

11. UT Arad                  3        0        1        2        2-5    1p

12.CS Mioveni               3        0        1        2        1-6    1p

*primele şase clasate se califică în play-off, iar ultimele şase în play-out