Municipalii au obţinut o victorie „chinuită” în faţa minerilor


• CSM Râmnicu Vâlcea – Minerul Motru 2-1

• vâlcenii au marcat golul victoriei abia în minutul 89


Astăzi, într-un meci contând pentru ultima etapă a turului Seriei Vest din liga secundă de fotbal, CSM Râmnicu Vâlcea şi Minerul Motru şi-au dat întâlnire pe Stadionul „Municipal” din Parcul Zăvoi. Deşi partida se anunţa una destul de facilă pentru fotbaliştii vâlceni, CSM ocupând locul şase în clasament înaintea acestei etape (15 puncte), în timp ce Minerul Motru de afla pe ultimul loc (4 puncte), „ostilităţile” din teren nu au decurs tocmai pe placul antrenorului Claudiu Niculescu şi nici al celor peste 500 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului. Minerii din Motru au început destul de curajos partida de la poalele dealului Capela şi au trecut în mai multe rânduri, chiar în debutul meciului, pe lângă deschiderea scorului. Vâlcea a „intrat” mai greu în joc, prima mare ocazie trecută în contul elevilor lui Niculescu înregistrându-se abia în minutul 17, atunci când Arnăutu nu şi-a calculat bine paşii în faţa porţii adverse, a pierdut controlul balonului, dar mingea a ajuns la colegul său Bogdan Geantă, acesta din urmă expediind un şut puternic, însă exact pe centrul buturilor apărate de către Daniel Popescu, mingea fiind reţinută de goalkeeper-ul gorjenilor fără prea mari dificultăţi.


Gol norocos reuşit în finalul primei reprize


Jocul a continuat în acelaşi ritm, unul nu tocmai de invidiat, care a plictisit puţinii spectatori veniţi în tribunele stadionului din Zăvoi. Aceştia s-au animat însă în ultimul minut al timpului regulamentar din prima repriză, atunci când jucătorii de la CSM au înscris, cu mare noroc, golul care avea să stabilească rezultatul pauzei. În acel ultim minut al primei reprize, Victoraş Cataramă a centrat excelent din flancul drept al ofensivei vâlcene, iar fundaşul Mihai Deaconescu s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit reluând mingea cu capul spre poarta adversă, aceasta a lovit transversala porţii oaspeţilor, căzând apoi cel mai probabil în spatele liniei terenului, adică în poarta gorjenilor, după care a revenit în teren. La indicaţia tuşierului Raul Ghiciulescu, centralul Bogdan Anghelinei a validat golul vâlcenilor, decizie care a stârnit bucuria suporterilor din tribune, dar şi mulţi nervi pe banca de rezerve a oaspeţilor, aceştia contestând decizia „fluieraşului”.


Motru s-a dovedit o „nucă” tare în partea secundă


După revenirea de la vestiare, oaspeţii şi-au reluat şarjele ofensive spre poarta vâlcenilor, dominând centrul terenului. Vâlcenii au oferit însă senzaţia generală că îi pot ţine pe gorjeni la o distanţă rezonabilă de buturile lui Matache, încercând să dea lovitura pe contraatac. Însă planurile gazdelor au fost dejucate de mijlocaşul ofensiv Patrian Trifu, care a izbutit să înscrie în minutul 54, în urma unei degringolade petrecute în defensiva râmniceană. Şeptarul oaspeţilor a reuşit să marcheze cu mare lejeritate golul care a pus pe jar suporterii vâlceni, reluând cu capul, de la limita careului mic vâlcean, o centrare venită în urma unui corner din flancul drept al ofensivei gorjenilor.

După marcarea golului egalizator, gorjenii s-au retras în defensivă, schimbând practic rolul cu municipalii, elevii lui Claudiu Niculescu fiind cei care erau obligaţi să atace şi să marche pe finalul întâlnirii în speranţa înlăturării impresiei generale a partidei, aceea că nu pot învinge „lanterna roşie” din Seria Vest a ligii secunde.


Pârvulescu a marcat golul victoriei


Asemenea situaţiei din prima repriză, jucătorii de la CSM s-au chinuit mult până a găsi drumul cel bun spre poarta oaspeţilor de astăzi. A fost nevoie de multe lupte purtate pe linia de 16 metri a defensivei gorjene şi „trasoare” nereglate venite din partea municipalilor ce au pus în pericol mai degrabă integritatea bătrânei tabele de marcaj a „Municipalului” din Zăvoi decât poarta oaspeţilor, formaţia din Motru demonstrând că poziţia pe care o deţine în clasament (a douăsprezecea din tot atâtea posibile) este injustă. „Talismanul” lui Niculescu s-a numit în cele din urmă Cătălin Pârvulescu. Tânărul fundaş vâlcean a marcat în penultimul minut din timpul regulamentar de joc, la o fază confuză petrecută în careul oaspeţilor, reluând cu capul un balon centrat de la colţul terenului. Reuşita lui Pârvulescu a readus zâmbetele pe feţele crispate ale spectatorilor, cei care au fost nevoiţi să aştepte până în minutul 89 golul victoriei în faţa ultimei clasate din Liga a II-a.


Caseta tehnică


CSM Râmnicu Vâlcea:
Florin Matache – Mihai Deaconescu, Cătălin Pârvulescu, Ionuţ Stoica (C), Marius Briceag – Monel Cârstoiu, Valentin Bărbulescu, Alexandru Neagu (Codruţ Lircă ’45) – Victoraş Cataramă (Adi Popa ’62), Sergiu Arnăutu (Sergiu Negruţ ’45), Bogdan Geantă. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Minerul Motru: Daniel Popescu – Claudiu Traşcă, Andrei Dicu (C), Adelin David, Cosmin Neacşu – Cosmin Stanciu, Raul Speroni (Cosmin Nueleanu ’76), Daniel Unguru, Valentin Hanu (Victor Rada ’56) – Patrian Trifu (Marcel Buciuman ’70), Adrian Răduca. Antrenor: Gabriel Zahiu.

Arbitri: Ionuţ Anghelinei (Galaţi) – central; Răzvan Nistoran (Reşiţa) şi Raul Ghiciulescu (Lugoj) – asistenţi. Rezervă: Mihai Domşa (Aiud).


Salt de două poziţii în clasament


În urma succesului obţinut astăzi pe propriul teren, într-un meci din cadrul ultimei etape a turului Seriei Vest, CSM Râmnicu Vâlcea a acumulat 18 puncte şi a urcat două poziţii în clasament, staţionând pe locul patru, în zona play-off-ului.


Sâmbăta viitoare începe returul sezonului regulat


Etapa următoare, prima din returul sezonului regulat, vâlcenii vor evolua din nou pe teren propriu, în faţa slătinenilor de la FC Olt. Meciul se va disputa sâmbăta viitoare, pe Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 11.00


Rezultatele etapei a XI-a


CSM Râmnicu Vâlcea – Minerul Motru 2-1

Deaconescu ’45 Pârvulescu ’89 / Trifu ’54

FC Bihor Oradea – FC Olt Slatina 1-1

Hadăr ’72 / Anghelina ’54

CS Mioveni – CS Universitatea Craiova 0-1

Curelea ’7

Gloria Bistriţa – Olimpia Satu Mare 2-1

Brumă ’86 Chiţu ’93 / Bujor ’66

UT Arad – CS Metalul Reşiţa 1-3

Trabalka ’85 / Szabo ’16 Stoica ’31 Mureşean ’80

FC Universitatea Craiova – ASA Târgu Mureş*

*se dispută duminică, de la ora 17.00


Clasament


Nume echipă                  M      V       E       Π       Gol.   P

1.CS U. Craiova            11      7        3        1        14-7  24p

2.Gloria Bistriţa             11      6        2        3        14-9  20p

3.Metalul Reşiţa            11      6        1        4        17-13 19p

4.CSM Rm. Vâlcea         11      5        3        3        17-13 18p

5.ASA Târgu Mureş       10      4        4        2        9-6    16p

6.FC U. Craiova            10      4        4        2        9-6    16p

7.FC Olt Slatina            11      4        4        3        10-8  16p

8.Olimpia Satu Mare      11      3        5        3        10-11 14p

9.FC Bihor Oradea         11      3        3        5        11-14 12p

10.CS Mioveni              11      2        4        5        9-14  10p

11. UT Arad                 11      2        2        7        8-17  8p

12.Minerul Motru           11      1        1        9        8-14  4p

*primele şase locuri asigură calificarea în play-off, iar ultimele şase în play-out