Municipalele, în impas! Rezultate modeste pentru HCM la turneul de la Cluj-Napoca


• echipa râmniceană a încheiat pe locul al treilea o competiție amicală care a avut patru echipe la start

Week-end-ul trecut, handbalistele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au participat la o competiție amicală, organizată în municipiul Cluj-Napoca. Acesta a fost cel de-al doilea turneu de pregătire la care echipa noastră a jucat pe parcursul pauzei competiționale actuale, după cel de la Brașov. Deși rezultatele contează mai puțin, dat fiind faptul că jocurile au avut caracter amical, HC Municipal nu a strălucit mai deloc pe parcursul competiției din inima Ardealului. Așa cum se întâmplase și în urmă cu o săptămână, Corona Brașov s-a dovedit cel mai greu adversar pentru gru­parea pregătită de antrenorul Constantin Ștefan, jucă­toarele de sub Tâmpa impunându-se la scor, 30-19. Și Dunărea Brăila a triumfat în fața echipei noastre, aceasta câștigând totuși destul de greu, scor final 32-30. Singura formație în fața căreia HC Municipal a reușit să se impună a fost Universitatea Cluj. Deși au condus la pauza întâlnirii (15-14), gazdele turneului amical de la finalul săptămânii trecute s-au văzut în cele din urmă depășite, vâlcencele câștigând la un singur gol diferență, scor 27-26. Competiția a fost în cele din urmă adjudecată de către HC Brăila, cu maxim de puncte, trupa de la malul Dunării impunându-se în jocul decisiv contra Coronei Brașov.

Mihaela Băbeanu, cel mai bun portar al turneului
În urma rezultatelor consemnate, HC Municipal a încheiat turneul pe locul al treilea, cu numai trei puncte acumulate, după victoria obținută în fața „studentelor” de la Universitatea Cluj. Îngrijorător este faptul că echipa râmniceană putea încheia competiția cu rezultate și mai slabe, dacă în poarta noastră nu s-ar fi aflat, în cea mai mare parte a timpului de joc din cele trei partide, Mihaela Băbeanu. Aceasta s-a făcut remarcată prin paradele sale și a limitat evident proporțiile înfrângerilor suferite contra Coronei Brașov și Dunării Brăila, contribuind decisiv la succesul la limită cu Universitatea Cluj. Ar mai fi de amintit faptul că, la finalul acestei săptămâni, HC Municipal va participa la o altă competiție amicală. Este vorba despre o întrecere organizată în fieful-ul unei nou-promovate în Liga Națională feminină, HC Alba Sebeș. Alte două echipe și-au anunțat deja prezența la acest turneu: HC Zalău și CSM Bistrița.

Debutăm acasă, pe 29 august, contra Coronei Brașov
Echipa care ne-a pus atâtea probleme în meciurile de verificare disputate în această pauză competițională va fi adversara vâlcencelor în primul joc oficial al sezonului 2015/2016 al Ligii Naționale feminine. HC Municipal Râmnicu Vâlcea și Corona Brașov se vor întâlni la finalul săptămânii viitoare, pe 29 august mai exact, în Sala Sporturilor „Traian”.