Municipalele forțează urcușul în Liga Națională


• HCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila, sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Traian”

După două victorii consecutive izbutite în campionatul intern de handbal feminin, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea s-au îndepărtat de sceptrul sumbru al retrogradării. Mai mult decât atât, ajunse pe poziția a opta în ierarhia Ligii Naționale, acestea au posibilitatea de a avansa, fie și un loc, în eventualitatea în care bifează un nou succes. Sâmbătă de dimineață, cu începere de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Traian”, elevele antrenorului Constantin Ștefan vor primi vizita brăilencelor de la HC Dunărea. Partida se anunță una cât se poate de dificilă pentru echipa noastră, însă nu imposibilă. Ambele cluburi țintesc toate cele trei puncte puse în joc, având nevoie de acestea din motive diferite. Dacă în cazul echipei noastre, așa cum am amintit în rândurile de mai sus, un succes ar echivala cu accederea în prima jumătate a clasamentului, pentru Dunărea Brăila întâlnirea de la Vâlcea are cu totul o altă miză. În cazul unei victorii, formația de pe malul fluviului și-ar consolida puternic poziția a treia, fiind aproape de îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon: participarea în cupele europene.
Ar mai fi de amintit faptul că partida dintre HC Municipal și HC Dunărea Brăila se dispută în cadrul etapei a XI-a din Liga Națională de handbal feminin. Înaintea acestei etape, HC Municipal ocupă poziția a opta (12 puncte), în timp ce Dunărea Brăila se află pe ultimul loc al podiumului (21 puncte). Miercuri, în primul joc al acestei runde, s-a disputat partida dintre Unirea Slobozia și CSM București, încheiată cu victoria logică a fetelor din Capitală, scor 28-17. Primele poziții în clasament sunt ocupate de CSM București (33 puncte) și HCM Baia Mare (30 puncte), cu precizarea că echipa din nordul țării are un joc mai puțin disputat.

Încă două partide până la finalul turului

După jocul contra Dunării Brăila, sportivele de la HC Municipal vor mai avea de susținut alte două meciuri până la finalul turului Ligii Naționale. În etapa a douăsprezecea (programată pe 15 noiembrie), echipa noastră se va deplasa la Zalău, pentru ca, în ultima rundă a turului (pe 21 noiembrie), HCM să primească vizita Universității Cluj.

Programul etapei a XI-a

Astăzi, ora 16.45
HC Zalău – Universitatea Cluj
Astăzi, ora 18.00
SCM Craiova – Măgura Cisnădie
Mâine, ora 11.00
HCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila
Luni, ora 17.00
CSM Ploiești – HCM Baia Mare