Motive de ordin familial l-au despărţit pe Erik Lincar de Damila Măciuca


• „cumpenele” dintre ani, perioadele marilor schimbări pentru clubul vâlcean

După aproape un an de la preluarea Damilei (din ianuarie 2012), atunci când echipa din comuna Măciuca se afla în primul ei sezon petrecut în Liga a III-a, tehnicianul bihorean Erik Lincar a decis să îşi încheie colaborarea cu gruparea vâlceană. Deşi rezultatele pe care le-a înregistrat în calitate de antrenor al Damilei sunt unele de excepţie (promovarea grupării din Măciuca în liga secundă şi un parcurs excelent în acest eşalon pentru o nou-promovată, încheind turul pe locul patru), fostul mare jucător al Stelei a decis ieri să îşi prezinte demisia din funcţia pe care o ocupa. Motivele care l-au determinat pe tehnicianul orădean să adopte o asemenea decizie sunt unele cât se poate de obiective. În urmă cu numai două săptămâni, Erik Lincar a devenit pentru a doua oară tătic, soţia sa aducând pe lume o fetiţă, în Bucureşti. Cum responsabilităţile creşterii celor doi copii erau destul de mari pentru o mamă nevoită să locuiască singură (Erik mai are un băieţel, Noah, în vârstă de cinci ani), tehnicianul Damilei a hotărât să îşi facă bagajele şi să se mute în Capitală, acolo unde va încerca de altfel să îşi găsească un nou angajament.

Referitor la această decizie „bombă” pentru fotbalul vâlcean, Erik Lincar a oferit mai multe informaţii pentru site-ul liga2.prosport.ro: „Este decizia mea să plec de la Vâlcea, motivele sunt de ordin familial. Soţia a născut de curând o fetiţă, mai avem şi un băieţel de cinci ani. Noi locuim singuri la Bucureşti, este nevoie să fiu şi eu acolo, eventual să îmi găsesc un angajament în zonă”.

După această pierdere extrem de grea, probabil mult mai dificil de surmontat decât plecarea unor fotbalişti de bază ai echipei, rămâne de văzut în ce măsură oficialii clubului din Măciuca vor reuşi să aducă un antrenor care să ridice măcar ştacheta la înălţimea performanţelor pe care Erik Lincar le-a realizat, în numai un an petrecut pe banca Damilei.